Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Chefkonsulent i Skat rodet ind i sag om mystiske it-sponsorater

En chefkonsulent hos Skats it-afdeling skulle angiveligt være indblandet i en sag om mistænkelige sponsorater af en håndboldklub i Ølstykke.

Hvad har Skat med en lokal håndboldklub at gøre?

Åbenbart så meget, at en række af Skats it-leverandører har valgt at sponsorere klubben HØJ Håndbold i Ølstykke.

TV 2 programmet Operation X har opdaget en sammenhæng mellem den sjællandske håndboldklub HØJ Håndbold, og en chefkonsulent hos Skat, Leif Schandorph, der indtil for nylig har været formand for klubben.

Ifølge en tidligere leverandør til Skat skulle Leif Schandorph have bragt spørgsmålet om sponsoratet til håndboldklubben op under en forhandling om timepriser.

"Det virker jo som om, at der kan være en sammenhæng mellem, at han ønsker, at de leverandører, der sponsorerer den her klub, det er dem, som han primært vælger som sine leverandører," siger direktør for Installers, Gorm Eriksen til Operation X

Omgåelse af udbudsregler

Venzo er en af de virksomheder, der ifølge Operation X, er hovedsponsor for håndboldklubben. Udover at sponsorere Leif Schandorphs lokale håndboldklub, skulle Venzo have modtaget opgaven fra Skat uden om de officielle udbudsregler.

Da Venzo ikke selv har været SKI-leverandør, da aftalen blev indgået, har Venzo viderefaktureret sine ydelser som underleverandør igennem et andet it-firma.

På den måde, har Venzo faktureret mange millioner via et mellemliggende leverandørled.

"Det er, efter min opfattelse, en omgåelse af reglerne. Det vil være helt fundamentalt i strid med udbudsreglerne, hvis SKAT giver kontrakten til en virksomhed, som enten ikke har deltaget i konkurrencen eller ikke har vundet den," siger jurist og lektor ved Københavns Universitet Sune Troels Poulsen til Operation X.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Skat om de påståede forhold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere