Artikel top billede

Cisco fyrer HP som forhandler: Nu er vi konkurrenter

Slut med de tætte bånd mellem Cisco og HP. Der er milliarder af kroner på spil.

De to langvarige teknologi-allierede, Cisco og Hewlett-Packard, bryder den tætte forbindelse.

Cisco meddeler, at selskabet ikke vil forlænge sin partner-aftale med HP, der gør HP til autoriseret forhandler af Ciscos produkter, når aftalen udløber med udgangen af april.

I et blogindlæg skriver Ciscos partnerchef, Keith Goodwin, at beslutningen skyldes, at de to selskaber efter Ciscos mening i større og større omfang konkurrerer mod hinanden, når det gælder hardware-salg til erhvervslivets datacentre.

"Vi har taget beslutningen, fordi vi ønsker større gennemsigtighed over for både partnere og kunder. Vi vil i fremtiden konkurrere med HP," siger han.

Slut med gode fordele

Helt konkret betyder beslutningen om ikke at forlænge aftalen, at HP ikke længere vil få rabat på kommende Cisco-produkter, som Cisco-partnerne ellers får.

Hertil kommer, at HP ikke længere vil få fordel af at være blandt de allerførste selskaber, der kan tilbyde nye Cisco-produkter til kunderne.

Cisco henter en væsentlig del af sin omsætning via salg gennem de godkendte forhandler-partnere.

Siden HP er blandt de helt store globale forhandlere med et årlige salg af Cisco-produkter på flere milliarder kroner, vil opsigelsen af aftalen kunne mærkes i både Cisco og HP.

Separationen af de to selskaber har været undervejs i flere år. Tidligere har HP eksempelvis været forhandler af mange af Ciscos high-end netværks-produkter til erhvervslivet, mens Cisco har anvendt HP-platforme til blandt andet fundament for selskabets netværks-udstyr.

Datacenter-kampen

I de seneste år har der imidlertid været meget fokus på udbygningen af de store datacentre, hvilket har fået de store it-producenter til at fokusere på at levere komplette datacenter-løsninger. Det kan du læse mere om her.

Hovedspillerne i dette marked er Cisco, HP, IBM, Oracle og Dell, og det kan sagtens være, at Ciscos lancering af Unified Computing System har været et afgørende skridt mod den endelige separation af de to selskabers ellers nære bånd. Det kan du læse mere om her.

Det understreges af, at HP for få siden siden købte Cisco-rivalen 3Com - og dermed lægger an til at blive en af Ciscos allerstørste konkurrenter, når købet efter alt at dømme gennemføres senere på året.

HP: Vi må kunne finde ud af det
Selv meddeler HP, at selskaberne forhandler om en ny aftale.

"Historien viser, at kunder og markedet forlanger både konkurrence og samarbejde mellem it-leverandørerne. De fleste store spillere konkurrerer på én aftale og er partnere på en anden for på denne måde at tjene kunderne bedst," skriver HP i en meddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere