Artikel top billede

Ekspert: Skyline svigtede kunder med urealistisk opgradering

Den nedbrudsramte internetudbyder Skyline har valgt at udskifte sit telenet på en højest udsædvanlig måde, og det er gået udover kunderne, siger en teleekspert.

Nedbruddet hos internetudbyderen Skyline skyldes, at selskabet har valgt en højest udsædvanlig fremgangsmåde, da den skulle udskifte sit netværk.

Det vurderer teleanalytiker Torben Rune, fra rådgivningsvirksomheden Netplan.

Skyline forsøgte at udskifte hele sit netværk i løbet af én dag, men udskiftningen endte i stedet med at tage fire dage.

I hele perioden måtte en stor del af Skylines kunder undvære internettet, og virksomhedens telefonsupport var også ude af drift.

"Det er helt usædvanligt og meget ugunstigt overfor kunderne at udskifte et helt netværk på en dag. Det er en stor opgave at løse på en gang, og det er ikke en situation, som jeg vil ønske for nogen teleoperatør," siger Torben Rune.

Den eneste mulighed?

Derfor vurderer han, at Skyline sandsynligvis ikke har haft mulighed for at udskifte netværket på andre måder.

Enten fordi det nye opgraderede udstyr ikke er i stand til at fungere på samme net som det gamle udstyr, eller fordi licenserne til det gamle udstyr har været tæt på udløbsdatoen.

Skyline har forklaret den problematiske proces med, at montørarbejdet har været hæmmet af dårligt vejr og montører, der er blevet kaldt tidligt ned fra maste-arbejdet.

Torben Rune anerkender, at dårligt vejr kan være en gyldig grund, og at der er nogle restriktioner, som betyder, at montørerne ikke må arbejde i masterne efter solnedgang.

"Men det virker alligevel urealistisk, når man tror, at man kan gennemføre en så stor udskiftning på så kort tid. Og jeg forstår ikke, hvorfor man så ikke har valgt at gennemføre det en dag, hvor forholdene er bedre. Der må have været nogle meget tungvejende grunde til, at man har haft så travlt," siger Torben Rune.

"Vi valgte den bedste løsning"

Men Michael Vinter, der er teknisk direktør hos Skyline, afviser dog, at den valgte fremgangsmåde er ugunstig overfor kunderne.

Han forklarer, at det nye netværksudstyr ikke er kompatibelt med det gamle udstyr, som Skyline har overtaget fra det konkursramte Danske Telecom.

"Derfor er jeg overbevist om, at kunderne var blevet ramt af flere driftsforstyrrelser, hvis netværket var blevet udskiftet løbende over flere måneder," siger han.

Michael Vinter fastholder desuden, at virksomheden havde været i stand til at udskifte hele nettet i løbet af lørdagen, hvis montør-arbejdet ikke var blevet påvirket af dårligt vejr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere