Artikel top billede

Få overblikket: Alt om gigant-datacentrene

Flere og flere virksomheder outsourcer drift og hosting af it til datacentre. Det medfører øgede krav til sikkerhed og energiudnyttelse i de gigantiske datahaller. Her kan du se, hvordan man gør.

Gigantiske datacentre skyder op i takt med, at stadig flere virksomheder overgiver sig til cloud computing og traditionel it-outsourcing.

Sikkerheden og energiudnyttelsen i de gigantiske datahaller er altafgørende.

Computerworld har i en række artikler sat fokus på, hvordan leverandørerne håndterer opgaven.

Kom med ned i kælderen i IBM's Copenhagen Campus-datacenter og se, hvordan man udnytter vinden til køling i et nyt HP-datacenter i England.

Få overblikket her:


Sådan fungerer Danmarks største datacenter
Reportage: Kom med ned i den topsikrede kælder i Danmarks største datacenter og se, hvordan man håndterer de samfundskritiske data.


Galleri: Tag med ind i IBM's topsikrede datacenter
Med 9.000 kvadratmeter datacenter og omkring 2.000 tilknyttede medarbejdere står IBM bag det største datacenter i Danmark. Kom med ned i de topsikrede lokaler.


Vinden afkøler datacentret - se hvordan
Det er dyrt at køle datacentre. Hvorfor ikke lade den kølige havluft gøre arbejdet i stedet for?


Der vil komme flere og større gigant-datacentre
Outsourcing til datacentre er en tendens, der kun vil blive forstærket i de kommende år, vurderer IDC. Se her, hvad der kommer til at drive markedet.



Lær at tøjle din datacenter-leverandør

Flere og flere virksomheder outsourcer drift og hosting af it til eksterne datacentre. Men selve it-ansvaret kan ikke outsources, så du gør klogt i at stille de rigtige krav til leverandøren. Se hvilke.


Leder: Bliver din sky drevet af vanddamp eller kul?
Computerworld mener: Du har som datakunde pligt til spørge til, hvor dine billige cloud-løsninger rent faktisk bliver leveret fra.


Lever dit datacenter op til effektivitets-kravene?
EU, USA og Japan er blevet enige om fælles kriterier for måling af datacentres energieffektivitet - til gavn for både økonomien og miljøet.


Sådan virker storage-løsningerne på nettet
Det er sikkerhedsmæssigt helt forsvarligt at gemme virksomhedens data via en ekstern storage eller backup-tjeneste. Men gem kun de vigtige informationer, ellers kan det give bagslag.

Lær at gemme dine data sikkert oppe i skyen
Hvis man holder tungen lige i munden og hovedet koldt, er der mange fordele ved at gemme data i skyen. Her skal du koncentrere opmærksomheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere