Artikel top billede

NemID kan komme til at koste dyrt

Selskabet bag NemID får en milliard kroner for opgaven. Men bundlinien kan hurtigt komme til at se anderledes ud.

DanID tager sig betalt med en milliard kroner for at drive og udvikle den nye digitale signatur, NemID, i fem år.

Regningen bliver delt mellem staten (IT- og Telestyrelsen), bank-sektoren og de virksomheder, der vælger at anvende løsningen.

Heraf betaler IT- og Teletyrelsen 205 millioner kroner over de næste fem år.

Men hvis processen ikke kommer til at foregå så smertefrit, som DanID's direktør Johnny Bennedsen forventer, kan det gå hen og blive dyrt for DanID.

Mange milepæle

IT- og Telestyrelsen oplyser, at kontrakten, der er indgået mellem styrelsen og DanID, indeholder en lang række målsætninger og milepæle, der skal være nået.

Ellers skal Dan­ID, som det er kutyme i den slags projekter, betale en bod.

Johnny Bennedsen, som er administrerende direktør for den PBS-ejede virksomhed DanID, der driver NemID-projektet. bekræfter, at der allerede er blevet betalt en bod i forbindelse med de første forsinkelser, som projektet løb ind i.

"Det er klart, at vi har afklaret den forsinkelse med IT- og Telestyrelsen, og der er sket en afregning, som vi har været forpligtet til i henhold til kontrakten," siger Jonny Bennedsen.

Han vil ikke sætte tal på, hvor stor en afregning, der har været tale om.

Krav om oppetider

Ifølge Palle H. Sørensen fra IT- og Telestyrelsen indeholder kontrakten desuden en række krav om systemets oppetider og svartider.

Kravene skal være med til at holde Dan­ID til ilden og dermed forhindre nedbrud, der eksempelvis kan forekomme i forbindelse med overbelastninger af systemet.

Kontrakten indeholder desuden et krav om, at løsningen skal være udbredt til omkring tre millioner danskere i 2015, men som bekendt forventer DanID allerede at indfri det krav ved udgangen 2010.

Boden vil blive fratrukket de årlige udgifter på 31 millioner kroner, som IT- og Telestyrelsen betaler i drift til NemID.

Størrelsen på boden varierer, afhængigt af det eventuelle kontraktbruds karakter, men ifølge Palle H. Sørensen vil boden dog aldrig kunne overstige driftsomkostningerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere