En lidt sær hybrid

En udmærket hybridradio til hjemmet, men Philips kunne have sparet det genopladelige batteri og tasken – enheden er for klodset til at have med på farten.

En lidt sær hybrid

Lille, hvid og med runde former som en anden Apple. Men Shoqbox er ikke i familie med Ipod. Den er en ægte transportabel MP3 clockradio, født af Philips og beregnet til nat , køkken eller campingbord.

Med 512 MB hukommelse og plads til cirka 100 musik numre hedder den PSS 120, men den fås også med 256 MB og hedder så PSS110. Prisforskellen er kun 200 kroner, så det betaler sig næppe at nøjes.

“Dit personlige lydsystem”, som Philips kalder Shoqbox, får normalt strøm fra den medfølgende netadapter, men apparatet kan også fungere uden ledning. Det, der ligner et batterilåg bag på enheden, skjuler imidlertid ikke batterier, men tilslutningerne til pc, netadapter, antenne og ekstra indgang.

I stedet har Shoqbox et indbygget genopladeligt batteri, der oplades af netadapteren. En fuld opladning tager 4 timer og rækker til cirka 10 timers drift.

Ikke født til frihed

På natbordet virker Shoqbox lækker og elegant og med en størrelse på 182x58x53 millimeter bestemt ikke stor. Philips forestiller sig imidlertid, at du også vil have clockradioen med på farten og medleverer en lidt klodset "rejesetaske", der ligner et forvokset brilleetui med lynlås.

Men dels har de fleste clockradioer det jo med at stå fastsvejset til natbordet, dels frister hverken den buttede facon eller vægten på 350 g til at bringe den med i feriebagagen. Og vil du alligevel have den med, må du enten have netadapteren med ved siden af eller nøjes med små 10 timers musik.

På et hotelværelse er det måske ikke noget problem, men på vandretur i de norske fjelde er det ikke et hit. Du kan tage din Shoqbox med ud på altanen eller i haven uden ledning, men mere frihed er den ikke født til.

Udover radio og MP3/WMA musik kan du lytte til en ekstern lydkilde (for eksempel en discman eller din bærbare), som du tilslutter gennem en lille 3,5 mm jack indgang.

Stikket til den medfølgende antenneledning er et 3 polet jack af samme størrelse, og det sidder lige ved siden af, så de to indgange nemt kan forveksles.

Og da samme stik tillige fungerer som udgang for ørepropper/hovedtelefon, skal du altså af med radioantennen, hvis du ikke at forstyrre en eventuel sengekammerat. Ideen er vel, at ørepropledningen så fungerer som antenne, men synderlig praktisk er det nu ikke.

Fin stationsfinder

Betjeningen er for så vidt simpel nok, men på nogle områder ikke helt så intuitiv, som man kunne ønske. Det kræver eksempelvis lidt tilvænning, at du ikke kan løbe hurtigt gennem fremkvensområdet ved manuel radioindstilling.

I stedet finder Shoqbox blot nærmeste hørbare station. Vælg hellere autotuning med det samme, for radioen hiver selv de 10 faste stationer ind på et øjeblik.

Effekten er 2 x 2 W, og lyden fra de to femkronesmå højttalere er god uden at være fantastisk. Mange batteridrevne rejsehøjttalersæt spiller både højere og
mere fyldigt.

Bassen kan dog skærpes med en boost funktion, og der er 5 EQ indstillinger, heriblandt hiphop, dance og funk, men hverken klassisk eller almindelig pop, så noget antyder, at Philips har tænkt mindre på den voksne målgruppe under udviklingen. Desuden virker alle disse indstillinger kun under MP3 gengivelse.

Overførsel af musikfiler til Shoqbox foregår via USB kabel og det medfølgende program MusicMatch, Jukebox. Programmet som sådan er ok, men det lægger op til, at du opgraderer til en plusversion, der koster penge.

Du kan desværre ikke overføre musik filer direkte som træk og placér fra eksempelvis Windows Stifinder, for så overføres filerne kun som datafiler, der ikke kan afspilles.

På den anden side kan din Shoqbox dermed gemme sikkerhedskoder og andre tophemmelige backupdata, hvor næppe nogen vil lede efter dem. Der medfølger også programmet Device Manager, som kan holde indmaden opdateret via nettet.

Alt i alt er apparatet en lidt sær hybrid. Som faststående clockradio i soveværelset gør Philips Shoqbox udmærket figur.

Den vil bestemt også kunne gøre sig som kombineret ur/mødealarm, underholdningscenter og pc højttaler under fladskærmen i det lillebitte hjemmekontor eller som MP3 radio i et mindre køkken. Men til camping og rejsebrug på steder uden strøm er den ikke oplagt. Hold den bag måtten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere