Den skarpeste projektor

Sony kan det der med projektorer. Den nye HS60 er en rigtig vellykket enhed, som desværre koster lidt mere end konkurrenterne.

Den skarpeste projektor

I det ydre ligner den forgængeren HS50, men ligesom konkurrenterne er Sony under hårdt pres for at forbedre LCD-teknologien, når de højopløste DLP-alternativer kommer ned i pris. Den nye HS60-model praler med en kontrastværdi på 10.000:1 samt forbedringer på en hel del punkter, så spændingen var i top, da vi endelig modtog vores lovede testeksemplar.

Projektoren er forholdsvis stor med bløde og runde former. På tilslutningssiden kan vi ikke finde noget at brokke os over, men der er heller ikke noget ud over det sædvanlige. Et HDMI-stik og en komponentvideoindgang er mere end rigeligt for de fleste. Hvis du vil forbinde computeren til projektoren, er der også en VGA-indgang.

Da vi tændte for projektoren, blev vi slået af de utroligt mørke og kontrastrige billeder på vores to meter brede referencelærred fra Euroscreen. Og her taler vi vel at mærke om LCD-teknologi.

Jo, selvfølgelig kan konkurrentmodellerne som Epsons D5-paneler også levere gode detaljer i mørke motiver, men forskellen ligger i, at HS60 har en bedre grundkontrast, uden hjælp fra den automatiske iris, der optimerer lysflowet efter det aktuelle billede.

Kombineret med en rigtig god sort farve betyder det, at billedet får en god dybde og er troværdigt – også når motiverne er mørke. Hvis du vælger at bruge den automatiske iris, arbejder den temmelig diskret.

Der er godt gang i billedet, specielt når vi har lampen på fuld udblæsning (1.200 ANSI lumen), men så kan blæseren også tydeligt høres. Har du gode mørklægningsmuligheder, kommer du langt med low-niveauet, der giver 1.000 ekstra pæretimer.

Masser af indstillingsmuligheder

Farverne har en god balance, skarpheden er god, og gitteret omkring de enkelte pixels kan kun ses, hvis du går tættere på lærredet, end hvad der er normal tilskuerafstand. Har du falkeblik og gerne vil sidde i en afstand, som svarer til 1,5 gange lærredets bredde, vil du muligvis kunne se den såkaldte ”screen­door-effekt” i de lyse partier.

Hvis du ikke har mulighed for at montere projektoren i loftet lige foran lærredet, vil du med garanti komme til at sætte pris på den generøst tiltagende linseskydning, specielt i lodret vinkel.

Derudover giver zoom-funktionen fleksibilitet i dybden, og hvis du vil forstørre billedet til 100 tommer, kræves der en projektionsafstand på mellem 3,1 og 4,7 meter, hvilket burde passe de fleste.

Ud over tre faste farveniveauer (dynamic, standard og cinema) er der lige så mange muligheder for at angive sine egne indstillinger. Standardindstillinger som kontrast, lysstyrke og skarphed er der naturligvis også, og er du ikke tilfreds med de forudindstillede farver, kan du fryse billedet og vælge præcis hvilken farvenuance, du vil justere.

Menusystemet er af en eller anden grund oversat til svensk, men ikke til dansk, alligevel gør overskueligheden kombineret med en god fjernbetjening med baggrundsbelysning, at det er let at tage kontrol over projektoren.

Naturligvis er der også andre vigtige indstillinger som gamma og farvetemperatur, men til vores store fornøjelse behøvede vi ikke pille særlig meget ved disse for at få et optimalt billede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere