Fly on the wings of Flybook

Flybook V33i er svær at slå, når det gælder opkoblings­muligheder, men kan ikke erstatte din bærbare, hvis du sidder­ meget ved ­computeren.

Første gang vi så Flybook på Cebit 2003, blev vi meget imponerede. Her var en lille, lækker computer, som syntes at have alt det, konkurrenterne manglede.

Siden da er computerens komponenter blevet opdateret flere gange. Desuden har den taiwanske producent Dialogue fået italienske samarbejdspartnere. Nu hvor Flybook endelig har nået Skandinavien, bliver den præsenteret som noget smart og glamourøst, som passer til moderne forretningsmænd og -kvinder.

Flybook er en lille computer. Den er næsten latterligt lille, i hvert fald hvad angår tastatur og skærm. Ganske vist kan du læse dokumenter på skærmen uden problemer, men det er noget pillearbejde at skrive på tastaturet. Eftersom tasterne er bittesmå, kommer du til at sludre en del, når du skriver hurtigt og taster forkert.

Vægten er desuden uforholdsmæssigt høj (1,2 kilo) i forhold til størrelsen. Men det er, fordi computeren er fremstillet af stål for at kunne klare lidt mere.

Billedskærmen er på 8,9 tommer, i bredformat, trykfølsom og desuden drejelig, så du kan folde den ned og forvandle din Flybook til en tavle-pc.

Den trykfølsomme skærm er nødvendig, eftersom det indbyggede joystick er rigtig dårligt. På undersiden af computeren finder vi en til formålet beregnet pegepen. Det kræver maksimal koncentration at navigere rundt med pennen, og vi savner den intuitive styreplade, som vi – og mange andre computerbrugere med os – har lært at elske.

I kommunikationskanalen findes alt, hvad du kan tænkes at behøve. Foruden et almindeligt Ethernet-stik er WLAN (802.11 b/g) og bluetooth (1,2) standard.

Og som om det ikke var nok, kan du indsætte et SIM-kort i siden af computeren og bruge den som mobiltelefon. På grund af den dårlige mikrofon er det beklageligvis meget svært for den, du ringer til, at høre, hvad du siger. Men muligheden for at oprette forbindelse – også hvor adgang til WLAN mangler – er utvivlsomt en interessant funktion.

Vores model understøtter kun GSM, men en model med understøttelse af HSDPA (turbo-3G) er på vej. Med vores model må vi pænt nøjes at tjekke mail langsomt. Det er for datakrævende at surfe på nettet uden 3G.

Ydelsesmæssigt er Flybook v33i ikke noget at hidse sig op over. Den strømbesparende ULV-processor fra Intel tikker derudaf med 1,1 GHz. Med en gigabyte arbejdshukommelse kan du uden problemer surfe og arbejde med dokumenter. Harddisken i vores testeksemplar er på 40 GB, men kan fås i op til 100 GB.

Batteritiden er desværre en skuffelse, det kræver mere end en time og 48 minutter at stille os tilfredse. Muligvis er søstermodellen A33i med Crusoe-processor bedre på dette punkt.

Det specielle ved Flybook er uden tvivl muligheden for at oprette forbindelse i tide og utide. Som rejseledsager er den fed, hvad angår størrelsen. Prisen er meget høj, men sammenligner vi for eksempel med Fujitsu Siemens Lifebook Q2010 med indbygget 3G-kort og kun lidt bedre ydelse til 46.000 kroner, fremstår Flybook som et ganske billigt alternativ, hvis du vil have en rigtig lille computer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere