Torsdagstippet: Sådan afliver du Yahoo! Toolbar

Yahoo Toolbar er berygtet for at være nærmest umulig at slippe af med, når først den ligger i din browser. Men vi gør alligevel et forsøg.

Det er omtrent lige så let at få Yahoo! Toolbar som at pådrage sig en forårssnue.

Mange hard- og softwareproducenter pusher nemlig værktøjslinjen så heftigt, at den er fast ingrediens, hvis du vælger "fuld installation" af alt fra printere til sharewareprogrammer.

Så ligger den ellers bare dér øverst i Internet Explorer som en dum, død torsk. Hvilket efterhånden irriterer så mange, at du får næsten lige så talrige hits i Google ved at søge på "remove yahoo toolbar", som hvis du søger detaljer om Britney Spears’ dysfunktionelle privatliv (og hårpragt).

Du kan naturligvis forsøge at afinstallere Yahoo! Toolbar med Windows’ almindelige Fjern programmer-funktion, som du finder i kontrolpanelet. Men desværre giver det ofte blot en lang næse - og hvad gør man så?

Læg ud med at lukke samtlige Internet Explorer-vinduer på nær et enkelt. I det klikker du på Yahoo! Toolbars Toolbar-settings-menu – det ligner en lille blyant – og vælger Uninstall. Genstart computeren. Nu er Yahoo! Toolbar forhåbentlig væk.

Hvis ikke dét virker, så gå ind i Internet Explorers Funktioner-menu og vælg Administrer tilføjelsesprogrammer (i Internet Explorer 7 skal du yderligere vælge Aktiver eller deaktiver tilføjelsesprogrammer).

Herefter markerer du Yahoo! Toolbar, klikker på Deaktiver og herefter på OK.

Hermed sletter du ganske vist ikke Yahoo! Toolbar fra computeren, men det spiller ingen rolle. For den fylder stort set intet på din harddisk, starter ikke automatisk, og du slipper for at se på den, hver gang du går på nettet.

Hvis alt andet mod forventning glipper, kan du bruge googlesøgningen "unregister yahoo toolbar". Så finder du hurtigt en kort vejledning i, hvordan du sletter programmet fuldstændig i registreringsdatabasen.

Dette er dog en løsning, utrænede Windows-brugere skal passe en smule på med at anvende, da der hurtigt kan komme mere rav i registreringsdatabasen, end godt er. So let's be careful out there!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere