Avanceret digitalkamera - på papiret

Det mest avancerede hidtil, mener Nikon selv om sin S7c. Vi er enige i, at det på papiret er spækket med funktioner. Men virkeligheden imponerer ikke i samme grad.

Avanceret digitalkamera - på papiret

Hvad angår det ydre, udstråler Nikon Coolpix S7 ikke lige frem ekstravagance, bortset fra et nøgent, mørkegråt udseende, som sikkert bliver accepteret i de små hjem.

Kvaliteten i opbygningen er fin; risikoen for problemer virker minimal.

WiFi og VR

Når vi ser på de væsentlige funktioner, som Nikon giver os i det spækkede kamera, er det den trådløse teknik, vi først hæfter os ved.

Med 802.11 b/g kan vi direkte fra kameraet maile billeder til kusinerne i Århus via noget, som Nikon kalder Coolpix Connect.

Vi kan også få kameraet til at sende hver eneste optagede billede til computeren direkte. Hastigheden er ikke den højeste, så der er desværre nogen ventetid mellem billederne, og vi savner den funktion at kunne se på en computer i realtid, hvad vi filmer med kameraet.

Det bør også påpeges, at tilslutningen til nettet ikke altid går helt glat, i hvert fald ikke hvis du har et net med nogenlunde sikkerhed. Kameraet understøtter WEP-kryptering, men den tager ikke altid mod vores nøgler med glæde.

Næste funktion, Nikon praler med, er VR, det vil sige Nikons forkortelse for billedstabilisering. Der er ikke tale om noget optisk som sådan, bortset fra, at der her er tale om en elektronisk stabilisering, hvor de overskydende pixels på sensoren anvendes til at kunne klippe det midterste skarpe billede ud.

Det hjælper da bestemt, når kroppen sitrer efter at have indtaget lidt for meget snaps i påsken, men flere end et par små skarpe kompenserer funktionen ikke for. Hvis du er nødt til at drikke alkohol, samtidig med at du skal fotografere, så sørg for, at der er en anden, der kører og anvender rigtig optisk billedstabilisering.

Attraktivt, men ingen glædestårer

Et andet spændende holdepunkt på S7c-programmet er den tre tommer store skærm på bagsiden. 230.000 pixels borger for et godt billede, og Nikons attraktive menusystem sammen med det lille drejehjul gør kameraet enkelt at have med at gøre.

Noget som Nikon virker stolt over, når man tænker på kameraets klistermærke, er, at vi kan skrue blænden op til ISO 1600. Der er ikke tegn på, at udviklingen stopper, men det er givetvis godt, at der er flere og flere, der hopper med på vognen med høj ISO.

Op mod ISO 400 klarer kameraet med bravur. ISO 800 virker i nogle situationer, men ISO 1600 er lige så anvendelig, som chips er til isolering af Nordpolen.

I øvrigt er billedkvaliteten fra de syv millioner pixels under kabinettet fuldt godkendt, hverken mere eller mindre. Filme kan kameraet også (dog ikke i 3x optisk zoom), og filmene havner i den øverste middelklasse.

Det kan ikke blive til mere end karakteren 4/6 for Nikon Coolpix S7, selv om det er spækket med funktionalitet, og på papiret ser godt ud. Hvis du vil lege trådløst, kan kameraet anbefales, men hvis du bare tage gode billeder, findes der mange digitalkameraer, der er bedre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere