Grimur Lund

Tidligere Journalist, klummeskribent eller blogger

10 artikler på Computerworld

Grimur Lund

Vækst i BrainPower

Fremover bliver BrainPower et af de mest afgørende parametre for en by eller en regions evne til at udvikle sig, skabe arbejdspladser og vækst. I Aalborg og Nordjylland boostes væksten i BrainPower blandt andet via massive satsninger på IKT.

28. februar 2013 kl. 12.24 | læs »

Så vælg dog IKT-faget!

Tusindvis af unge skal her i begyndelsen af 2013 vælge uddannelsesretning forud for sommerens uddannelsesstart. Hvis jeg var uddannelsesrådgiver ville rådgivningen blive ret ensidig. Jeg vil nemlig råde de fleste til at uddanne sig inden for IKT-faget og dermed blive en del af den mest privilegerede branche i Danmark.

21. januar 2013 kl. 11.21 | læs »

Historisk tid

Når man kigger tilbage på året, der snart er gået, har man en fornemmelse af, at det er en historisk tid, vi lever i. Globalt er magtbalancen mellem Vesten og Østen ved at tippe, og lokalt i Danmark kæmper vi med næb og klør for at skabe et fundament for fremtidig vækst og velstand.

18. december 2012 kl. 07.50 | læs »

Nøgle-nicher og Danmarks svar på NASA

Store dele af den danske IT-branche har - som resten af erhvervslivet - trimmet strategien og organisationen til "the new normal". Men hvorfor stille sig tilfreds med lavkonjunktur og krisestemning, når der er nye guldæg, der kan dyrkes og samles op.

17. november 2012 kl. 13.59 | læs »

Vær med til at finde årets innovations-superhelt!

Det danske samfund har brug for superhelte inden for innovation og kommercialisering af gode ideer. BrainsBusiness lancerer nu BrainsBusiness Award 2012 og sætter alle sejl til for at finde den tredje af slagsen.

8. august 2012 kl. 12.11 | læs »

Behov for både pisk og gulerod

Samarbejdet mellem universitetsforskere og erhvervslivet i Danmark bliver mere og mere udbygget. Men vi tager kun museskridt på et tidspunkt, hvor der er behov for tigerspring - fremskridtene går for langsomt, og vi søger efter de vise sten til et kvantespring.

21. juni 2012 kl. 08.36 | læs »

Brugerorienteret design er en dansk superforce

Vi bliver aldrig så gode som kineserne til at spise med pinde, eller så dygtige som japanerne til lean. Derfor skal vi ikke fokusere på det, de andre er gode til, og forsøge at kopiere dem. Tværtimod skal vi finde og fremelske de ting, vi har indbyggede forudsætninger for at være de bedste til. Det gælder blandt andet brugerorienteret design.

26. maj 2012 kl. 11.17 | læs »

Mennesker mødes og vækstinitiativer opstår

Aalborg Universitet og BrainsBusiness var i sidste måned vært ved et stort matchmaking-initiativ kaldet BrainMatch. De foreløbige evalueringer er meget positive.

3. maj 2012 kl. 12.33 | læs »

IKT skal innoveres - også markedsføringsmæssigt

Innovation og øget samarbejde mellem forskning og erhvervsliv er et must, hvis Danmark skal vækste, og hvis det danske IKT-miljø skal bevare sit forspring inden for nøgleområder som Smart Energy, Indlejrede Software Systemer, mobilteknologi og ITS - Intelligente Transport Systemer. Men nytænkningen bør ikke stoppe her. IKT-branchen skal også blive bedre til at markedsføre sig selv over for både interne og eksterne interessenter.

9. december 2011 kl. 15.00 | læs »

Fra Brains til Business - incitament og minedrift

Fra brains til business, fra forskning til faktura, fra viden til teknologi - vi taler, skriver og debatterer konstant om en bedre udnyttelse af den offentlige forskning.

17. november 2011 kl. 14.20 | læs »


Log ind
x
E-mail
Kodeord