Artikel top billede

Mine yndlings-teknologier: Ole Kjeldsen, Microsoft

Sommerfavoritter: Microsoft Danmarks direktør for Platform & Teknologier er stadig lidt af en kodenørd. Se hans tre yndlings-teknologier her.

Selv om Ole Kjeldsen, Microsoft Danmarks direktør for Platform & Udvikling, i de seneste år primært har haft en chefstilling, hvor han håndterer mere overordnede problemstillinger i de højere luftlag, er han stadig dybest stadig en kodekarl.

Og det er godt, når nu hans arbejde retter sig mod de udviklere, der arbejder med Microsofts teknologier.

Dette fokus afspejler sig i Ole Kjeldsens yndlingsteknologier.

"I min nuværende rolle, hvor udviklerne er min primære målgruppe, er Visual Studio min klare favorit-teknologi. Jeg er jo gammel koder, og der findes et meget stort Visual Studio-community, som man kan spørge om alt muligt."

Mange pakker

Visual Studio findes i så mange pakker - fra den lille gratis til den store forkromede og vandkølede professionelle model - at der er muligheder for alle, siger Ole Kjeldsen.

Også hjemme sidder han og roder med Visual Studio.

"For er man én gang koder, er man altid koder," siger han.
Hjemme har han blandt andet 'rodet' med Pivo i Live Labs, som han har koblet på Facebook via Facebook Connect.

"På den måde kan jeg visualisere mange detaljer om mine Facebook-venner: Hvor mange er kvinder, hvor bor de, hvor gamle er de og så videre - altså se relationerne mellem ureglementerede data," siger Ole Kjeldsen.

Photosynth

Ole Kjeldsen holder meget af at tage billeder. Derfor peger han på fototjenesten Photosynth som en anden yndlingsteknologi.

"Jeg er som mange andre udviklere ret vild med foto og er faktisk bidt af en gal fotograf. Og her er det stort at dele sine foto med andre mennesker," siger han.

Der findes mange tjenester, som man kan anvende til at dele sine fotos - eksempelvis Flickr, Picasa og mange andre.

"Jeg bruger det hele, men efter min mening, er der intet, der slår Photosynth. Man kan blandt andet 'stitche' billeder sammen, så man i en browser kan få oplevelsen af at gå rundt i et scenarie," siger Ole Kjeldsen.

Samtidig peger han på, at løsningen efter hans mening udmærker sig ved muligheden for at indlejre de oploadede billeder i Microsofts kortjeneste, Bing Maps.

"Det er en meget innovativ løsning. De øvrige løsninger bliver ligesom inde i deres egen verden, hvor de altid har levet, mens det her kommer langt ud over. For eksempel er Google Maps jo kun Googles egne billeder," siger Ole Kjeldsen.

Office Web Access

Ole Kjeldsen er Microsoft-mand om en hals, og det afspejler sig ikke mindst ved, at også hans tredje yndlings-teknologi stammer fra hans arbejdsgivers udviklingsafdeling.

Det drejer sig nemlig om Office Web Access.

"Når man har så mange computere, som jeg har derhjemme, så køber man ikke software til dem alle sammen. Her er det nye Office Web Acces et af mine foretrukne værktøjer lige nu," siger Ole Kjeldsen.

Han fremhæver især OneNote Web Access.

"Med den kan dele for eksempel indkøbslister og sådan noget med konen - og fra alle apparater inklusive mobiletelefonen," siger Ole Kjeldsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere