Artikel top billede

"Det første halvår har været stabilt, og vi har nået de forventninger, vi havde sat os," fortæller topchef Jesper Brøckner fra Telia. Foto: Torben Klint. (Foto: Torben Klint)

Telia-direktør tilfreds trods mindre dyk i salget

Salget i Danmark er noget nær stabilt, mens udgifter til mobilnet sænker indtjeningen.

Den svenske telegigant Telia leverede i dag halvårsregnskab for 2010. Også for Danmark.

Telekoncernens omsætning, der er angivet i svenske kroner, viste et fald på det danske marked på 11 procent i årets første halvår i forhold til sidste år.

Således omsatte det danske selskab i årets første seks måneder for 3,3 svenske kroner (2,55 mia. kr.) mod 3,7 (2,86 mia. kr.) sidste år. Et fald på 11 procent.

Der er dog tale om valutaudsving, og faldet er kun på en procent målt i dansk valuta.

Jesper Brøckner, der er administrerende direktør for den danske forretning, er tilfreds med regnskabet.

"Det første halvår har været stabilt, og vi har nået de forventninger, vi havde sat os," fortæller han.

Han hæfter sig ved, at Telias fastnet-forretning viser bedre resultater, og selskabet har ifølge direktøren fået vigtige ordrer i erhvervslivet.

"Vi er stadig nummer to på business-to-business-markedet, og vi har fået nogle rigtig store ordrer fra Coop, som vi skal levere telefoni til, og vi har lige fået Lego, så vi tager en masse store kunder. Vi fortsætter vores fremgang på det marked," siger Jesper Brøckner.

Den dominerende spiller på det danske erhvervsmarked er TDC, mens Telia og Telenor kæmper om andenpladsen.

Vil være først med 4G

I årets andet kvartal købte Telia en såkaldt 4G-licens, der giver selskabet mulighed for at bygge et kraftigere mobilt bredbånds-net. Et net, som selskabet må slippe løs til maj næste år.

"Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået vores 4G-licens. Vi har selvfølgelig betalt det, som den auktionen endte med, men vi har fået 2x20 (det størst mulige frekvensbånd, red.), hvilket gør, at vi har indbygget fremtid omkring kapacitet og hastighed på 4G-nettet. Og der vil vi fortsat lancere det først," siger Telia-direktøren.

Regnskabet viser, at Telia Danmark tjener 18,4 kroner, hver gang selskabet sælger for 100 kroner. Det er den såkaldte EBITDA-margin. Niveauet er noget lavere end hos Telia i Sverige og Norge, hvor tallet er henholdsvis 41,4 og 35,3 i årets andet kvartal.

"Vi har afholdt mange omkostninger i forbindelse med udrulningen af vores net. Vi har nok Europas hurtigste udrulning - også af 3G-nettet. Opbygningen af de ting kræver nogle penge," forklarer Jesper Brøckner.

Han forventer, at EBITDA-marginen er højere i årets andet halvår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere