Artikel top billede

21 tænkere støber kugler til Danmark 3.0

Inden 1. november vil et panel af tænkere i samarbejde med Dansk IT lave en køreplan for digitaliseringen af Danmark. Alle kan være med.

Med interesseorganisationen Dansk IT som fundament starter et panel på 21 it-tænkere nu arbejdet med at lave et forslag til en egentlig køreplan for digitaliseringen af Danmark. Formålet er at give beslutningstagere på alle niveauer i samfundet de bedste muligheder for at anvende informationsteknologien bedst muligt.

Panelet af it-tænkere er sammensat af mennesker fra både det private erhvervsliv og den offentlige sektor. Men de 21 tænkere skal ikke sidde om et mødebord og tænke. Allerede nu er debatten i gang på projektets hjemmeside, hvor alle kan være med i diskussionen.

Samme model er tænkt ind i de tema-seminarer, som finder sted i løbet af efterået. Her kan enhver deltage enten fysisk eller online i diskussioner om afgrænsede emner, som sundhed, energi, beskæftigelse, uddannelse og sikkerhed i samfundet.

Digitalt kvantespring

"Danmark kan tage et digitalt kvantespring, hvis vi finder ud af hvilke strategiske greb, der skal til for at kunne anvende informationsteknologien maksimalt til at forbedre det danske samfund og den danske vækst", skriver Ejvind Jørgensen i en pressemeddelselse om Danmark 3.0.
Han er formand for Dansk IT's styregruppe bag projektet og til daglig director i Rambøll Management.

Debatten og semniarerne kører i september og oktober. I oktober vil Danmark 3.0-folkene også stå bag en it-politisk åbningsdebat på Christiansborg, hvor de it-politiske ordførere vil komme i centrum for debatten.

Hele processen ventes at ende med en færdig køreplan 1. november. Dermed har Dansk IT nu for alvor operationaliseret en diskussion, som har været i gang de sidste snart fire år.

Fra tænketank til køreplan

I efteråret 2006 satte Dansk IT, IT-Branchen og Computerworld gang i tænketanken CIO Innovation Forum. Her deltog en række iagttagere i kortlægning og diskussionen af en række problemstillinger omkring digitalisering, som resulterede i masterplanen "Det digitale skabersamfund" for godt et års tid siden.

Tråden blev samlet op i september sidste år, da Dansk IT stod bag et møde om bedre digitalisering. Egentlig skulle der have været en møderække, men både debatten på mødet og her hos Computerworld viste tydeligt, at der var brug for en anden retning.

"Ikke siden 2007 er der fra politisk hold blev formuleret en sammenhængende strategi for, hvordan teknologien positivt kan være med til at forme samfundet. Og da den kun rækker frem til 2010, og i øvrigt kun dækker den offentlige sektor, er det på tide at komme med en ny digitaliseringsstrategi. En strategi, som er visionær og modig," skriver Ejvind Jørgensen i dag.

Tema-seminarerne i Danmark 3.0-processen:
Onsdag 1. september: Sundhed.
Torsdag 16. september: Miljø, energi og klima.
Torsdag 23. september: Iværksætteri, innovation og beskæftigelse.
Torsdag 30. september: Uddannelse og forskning.
Onsdag 13. oktober: Tryghed og sikkerhed i samfundet.

Læs mere på Danmark 3.0's hjemmeside.

De 21 tænkere

Panelet af 21 tænkere skal selv komme med input og være med til at forme den køreplan for digitalsieringen af Danmark, som skal blive resultatet af Danmark 3.0-processen

Men alle kan deltage i debatten på Danmark 3.0's hjemmeside.
 
Panelet:
Dainis Krastins, selvstændig, tidligere CTO, PBS.

Ejvind Jørgensen, director, Rambøll Management Consulting (Dansk IT).

Helle Rootzen, institutdirektør, DTU Informatik.

Jasper Hedegaard Bojsen, teknologidirektør, Microsoft Danmark.

Jimmy Kevin Pedersen, kontorchef, IT- og Telestyrelsen (Dansk IT).

Kenneth E. Schmidt, CIO, Carlsberg.

Kim Normann Andersen, professor, CBS.

Klaus Kvorning Hansen, direktør, PenSam (Dansk IT).

Lars Mathiesen, direktør, Nykredit.

Morten Wieth, technology manager, NNIT.

Ole Bjørn, COO, TDC Hosting.

Ole Mørk Lauridsen, CTO, Terma.

Per Palmkvist Knudsen, it-direktør, JP/Politikens Hus.

Per Tejs Knudsen, CEO, cBrain (Dansk IT)

Pernille Kræmmergaard, professor, Aalborg Universitet.

Peter Pietras, administrerende direktør, Odense Kommune (Dansk IT).

Peter Torstensen, CEO, Symbion.

Richard Hanlov, direktør, Skat.

Stig Jacob Drejer, senior director, Maersk Line.

Svend Erik Hansen, it-direktør, Aller.

Søren Duus Østergaard, CEO, Duus.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere