Artikel top billede

Efter politi-kritik: CSC laver eget notat

Da skandale-projektet Polsag er blot få måneder gammelt, er politiet og CSC i totterne på hinanden. CSC laver mod-notat til politiets notat.

Det er til tider gået hedt for sig mellem leverandøren CSC og Rigspolitiet undervejs i projektet Polsag.

Forleden skrev Computerworld, at Rigspolitiet udarbejdede et notat til styregruppen af projektet med en sønderlemmende kritik af CSC blot fire måneder efter, at man havde indledt samarbejdet.

Men det notat lod CSC ikke bare passere.

I en mail afsendt 13. september 2007 skriver CSC's programchef, Hasse Hansson, til Rigspolitiets mand, Henrik Munch Jørgensen:

"Hej Henrik
Jeg har forståelse for, at du har oplevet nogle frustrationer omkring programmet, som du har valgt at give udtryk for gennem dit notat til styregruppen. Omvendt håber jeg også, at du har forståelse for, at jeg i den situation er nødt til at udarbejde et tilsvarende notat."

Eskalering

Og i CSC-notatet fra 12. september 2007 lægger leverandøren da heller ikke fingre imellem:

"Den aktuelle eskalering (politiets notat, red.) direkte til styregruppen bevirker en kraft involvering af topledelsen hos såvel Rigspolitiet som Alliancen (CSC og ScanJour, red.)."

"Det betydelige ressourceforbrug, som Alliancen bruger på at svare på RP-notatet, kunne i stedet have været brugt til at angribe problemerne."

Politiets skyld

Derefter remser CSC en række problemer op:

"Det har gennem en længere periode i 2007 været uklart, hvornår projektet kunne begyndes. CSC har i samme periode haft medarbejdere med kendskab til Politiets systemer stående standby. Det har medført en suboptimal udnyttelse og et direkte tab for Alliancen."

"Ultimo april 2007 besluttede Rigspolitiet at iværksætte Polsag-programmet, selvom kun én af de tre indgående kontrakter var underskrevet. Konsekvensen var at en række store opgaver skulle løses principielt samtidigt."

"Nogle af programmets problemer skyldes, at projekterne er blevet præsenteret for Alliancen i en uhensigtsmæssig rækkefølge."

Organisation ikke endelig på plads

Derudover afviser CSC en række punkter omkring, at masterplanen ikke er god nok.

Afslutningsvis får Rigspolitiets organisering lige en hilsen:

"Rigspolitiets organisation er fortsat under opbygning/forandring. Alliancen ser gerne, at den endelige organisation meddeles hurtigst muligt."

Angiveligt bliver striden i nogen grad bilagt ved et senere møde. Ikke desto mindre fortsatte problemerne med forsinkelser og budget-overskridelserne i en lind strøm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere