Artikel top billede

VMware: Oracle er en virtualiserings-showstopper

En af de største showstoppere for at hive et virtualiseringsprojekt helt i land er Oracle-licenser ifølge virtualiseringsfirmaet VMware. Samtidig roser VMware en af ærkerivalernes udvikling.

Når virtualiseringskæmpen VMware cykler rundt for at sælge sine virtualiseringsløsninger i danske datacentre, støder selskabet konstant ind kundernes licensproblemer med Oracle.

Ikke i form af et vejbump, som man lige skal køre forsigtigt hen over, men snarere som en jernbanebom, der sætter en effektiv stopper for virtualiseringsindsatsen på servere med Oracle-databaser.

"Oracle er klart det selskab, som jeg oftest støder ind, som holder selskaberne fra at komme 100 procent i land med deres virtualiseringsprojekter, fordi business casen simpelthen er for dårlig på grund af licensreglerne. Det må jeg bare erkende," siger senior systems engineer hos VMware, Robin Prudholm, til Computerworld.

Han skynder sig samtidig at sige, at han ikke selv mister kunder på de bøvlede licensregler, selv om der er røget nogle cpu-licenser i svinget for VMware her og der på grund af reglerne.

"Men jeg har da hørt, at kunderne simpelthen har skrottet Oracle, fordi de ikke havde applikationer, der kun kunne køre på Oracle. Så er de skiftet til Microsoft SQL, som rent faktisk har en mere fornuftig virtualiseringslicensering," siger Robin Prudholm om ærkerivalen Microsoft. 

Anderledes licensregning

Robin Prudholm forklarer problemerne med, at Oracle udover at kunne beregne på antal brugere også har en anderledes tilgang end andre selskaber, når det kommer til at beregne licenser i virtualiseringsprojekter.

"Hvis man kører en VM (virtuelle maskine, red.) på en fysisk maskine med otte cpu'er, så vil Oracle have licenspenge for alle otte, selv om VM'en kun bruger to cpu'er," siger Robin Prudholm om licens-problematikken.

Derimod mener han, at VMwares ærkerival, Microsoft, har overrasket positivt i de seneste par år. 

"Microsoft har set fra min stol flyttet sig i den rigtige retning på de store business-applikationer som SQL, Sharepoint, Exchange og så videre. Det hænger måske sammen med, at Microsoft selv er hastigt på vej ind på virtualiseringsmarkedet. Det skal jeg ikke kunne sige," siger Robin Prudholm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere