Nikon lancerer D5000 med vippe-skærm og HD-video

Med deres nyeste spejlreflekskamera til forbrugere kombinerer Nikon elementer fra kompaktkameraer med billedkvaliteten fra spejlreflekskameraer. Mød Nikon D5000 her.

Nikon D5000 med vippe-skærm og HD-video

Hastighed og den bedst mulige billedkvalitet har fulgt de digitale spejlreflekskameraer siden Canon EOS 300D slog hul på forbrugermarkedet i 2003. Siden fulgte Nikon, Olympus, Sony, Samsung og flere andre med deres bud på de såkaldte DSLR-kameraer til menneskelige priser.

De seneste par år har modellerne fået stadigt flere funktioner: Automatisk sensor-renser, såkaldt live-view hvor billedet kan ses på LCD-skærmen, meget mere automatik til optagelser og senest muligheden for at optage video og HD-video.

Og Nikons nyeste såkaldte entry-level kamera D5000 er ingen undtagelse. Med 19 forprogrammerede motivprogrammer, ansigtsgenkendelse, redigeringsfunktioner til billeder direkte i kameraet, HDMI-udgang - og ikke mindst den nye vippe-skærm på 2,7 tommer, som er kameraets største nyskabelse, skulle man tro, at der var tale om et traditionelt kompaktkamera.

Men sensoren på 12,3 megapixel, et 11-punkts autofokussystem, optagelser i op til ISO 3200 og fire billeder i sekundet taler imod den opfattelse.

Indbygget manual

I stedet er kameraet fra Nikons side tænkt som modellen, som skal hjælpe førstegangskøbere ind i DSLR-verdenen. Det understøttes også af den indbyggede manual i kameraet.

Videoptagelsen sker i såkaldt HD-kvalitet på 720p med 24 billeder i sekundet i op til fem minutter. Går du ned til 640 x 424 pixels, kan du filme uafbrudt i 20 minutter. Lyden er mono.

Kameraet er kompatibelt med alle Nikon AF-S og AF-I Nikkor objektiver og har desuden mulighed for at anvende Nikons GPS-enhed, kaldet GP-1, for en automatisk geotagging af dine billeder.

Desuden får du adgang til Nikons omfattende fotoskole (læs mere om det i denne artikel) og tre års adgang til check-and-clean service, hvor kameraet renses og opdateres.

Nye objektiver

Nikon D5000 kommer i butikkerne fra 1. maj til en pris på 5.995 kroner for kamerahuset alene og 6.995 kroner for kamerahuset samt et Nikon 18-55 VR objektiv.

Ud over D5000 kunne Nikon også fremvise det nye objektiv AF-S DX Nikkor 10-25 med blænde 3.5 - 4.5 ED. Det kommer i handlen til maj til en pris på 7.495 kroner.

Se flere billeder af Nikon D5000 på næste side.

Galleri: Nikon D5000




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere