EU ta'r et ordentligt e-skridt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 2. december 2005.


EU prioriterer kommunikationssikkerhed, digital identitet og borgernes tillid til, at deres oplysninger er sikre og deres identitet ikke kan stjæles.

Manchester: EU-landene blev i sidste uge enige om den fælles strategi for e-government de næste fem år.
Enigheden blev opnået efter forhandlinger op til og på den årlige e-government-konference, som foregik i Manchester i sidste uge under det engelske formandskab.
Lars Frelle-Petersen, som sammen med direktør Marianne Rønnebæk, Videnskabsministeriet, deltog i forhandlingerne siger, at de fleste af erklæringens formuleringer er "temmelig brede".
- Men jeg synes, at afsnittene om både e-indkøb (se ovenstående artikel) og e-id er markante. Det er nyt, at EU har en holdning til e-indkøb og e-id, siger Lars Frelle-Petersen.
Han tror dog ikke, at medlemslandenes og EU-Kommissionens interesse for e-id betyder, at vi her og nu får et fælleseuropæisk borgerkort, der blandt andet kan bruges til at identificere os på nettet.
Dertil er blandt andet de kulturelle forskelle for store.
- Jeg tror, det har meget lange udsigter. Men meget afhænger selvfølgelig af, hvor meget det østrigske formandskab vil fremme sagen. Terrorhandlinger kan også få indflydelse på medlemslandenes holdninger til et fælleseuropæisk e-id, siger Lars Frelle-Petersen.

Under alle omstændigheder er det nyt, at EU sætter kommunikationssikkerhed, digital identitet - og ikke mindst borgernes tillid til, at deres oplysninger er sikre og deres identitet ikke kan stjæles, højt på dagsordenen.
Om en eventuel EU-standard for digital identitet siger kommissæren for informationssamfundet, Viviane Reding:
- Der er ikke EU-lovgivning på vej på området. Jeg vil snarere sige, at det er et nationalt anliggende at sikre, at den løsning, det enkelte medlemsland vælger, er interoperabel med de andre landes løsninger, så borgerne får maksimal nytte af deres digitale identitet og for eksempel kan bruge den i andre medlemslande.
- Hvordan vi gør landenes løsninger interoperable, skal vi dog løse i et internationalt miljø, tilføjede Viviane Reding.

Tema om EU's ministerkonference om eGovernment på www.cw.dk/egov




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere