Ny platform betød nedbrud for DSV

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. februar 2006.


En modernisering af transportkoncernen DSV's gamle, men helt centrale, transportsystem udløste et lammende og fem dage langt nedbrud.

Transportkoncernen DSV så sit centrale, egenudviklede it-system bryde ned sidste lørdag.
Først i går, torsdag middag, var systemet, der følger koncernens transportopgaver i det meste af Europa, kommet op at køre igen for de omkring 5.000 brugere i 30 forskellige lande.
Forud for nedbruddet i det såkaldte Cargo Link-system havde DSV skiftet platform - fra en lukket HP-platform med maskiner, der ikke produceres mere, til Unix, hvilket også indebar en omskrivning til et nyt programmeringssprog, oplyser koncerndirektør i DSV Kurt Larsen.
- Det er et meget stort system og dermed en omfattende opgave. Da vi var færdige - med Sverige som det sidst migrerede land, fungerede alting fint, der skulle bare laves nogle små, tekniske justeringer. Men herefter kunne systemet ikke sættes i drift, og ingen vidste hvorfor. Det kom bag på IBM og os alle sammen. Problemet er imidlertid løst nu, siger Kurt Larsen.

Platformskiftet blev gennemført i en kontrakt med IBM, som også har stået for problemløsningen.
Cargo Link er med Kurt Larsens ord et gammelt, gammelt system, som har været bygget om, vedligeholdt og justeret gennem mange, mange år - som man har set i mange andre transportvirksomheder. Efter at DSV overtog DFDS Transport i en storfusion i 2000, blev Cargo Link valgt som det fortsættende it-system. Dog havnede man, som Kurt Larsen siger, oppe i det røde overkapacitetsfelt med det.
Iagttagere mener, at DSV måske burde have bygget et helt nyt system frem for at konvertere det gamle, meget komplekse system. Kurt Larsen siger:
- Vi har haft flere glæder end sorger med Cargo Link, og jeg tror ikke, det perfekte system findes. Derudover afventer vi den rigtige, langsigtede løsning. Vi køber stadig virksomheder, og nogen har måske noget, der er bedre end vores. Det er vi opmærksomme på hele tiden.

I december offentliggjorde DSV planer om at købe sin hollandske konkurrent Frans Maas for omkring 3,2 milliarder kroner.
- Hvorvidt vi køber Frans Maas, bliver afgjort i løbet af tre-fire uger. Så må vi eksempelvis kigge på deres systemer og se, om de er bedre, dårligere eller mere stabile end Cargo Link. Hvis vi finder noget, der er bedre end det, vi har, skal vi naturligvis have noget andet, siger Kurt Larsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere