Zeptos internationale bedstefar

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. november 2006.


Den svenske erhvervsveteran Lars Jarnryd er blevet bestyrelsesmedlem hos computer­producenten Zepto.

Ambitionerne er tårnhøje hos Zepto, der lidt imod alle odds har haft held med at producere bærbare computere i Danmark. Udlandet skal indtages, og en børsnotering er ved at blive gennemført. Det betyder blandt andet, at der skal bruges en bestyrelse for firmaet, og den erfarne svenske erhvervsmand Lars Jarnryd blev midt i oktober hyret som medlem.
Efter en lang karriere som blandt andet direktør for Ericsson i Frankrig og USA, har Lars Jarnryd nu nået pensionsalderen og har trappet ned til et par bestyrelsesposter. Zepto blev en af dem, fordi han havde tætte kontakter til familien Frost, der leder Zepto.
- Jeg har kendt Lasse og Per Frosts forældre i mange år, og jeg har derfor fulgt brødrenes projekter tæt. Så efter at have været uformel rådgiver for dem i nogle år, er jeg nu startet i en formel rolle, forklarer han.
Herfra skal han give gode råd om, hvordan Zepto kan vokse over grænserne og få en bid af det støt voksende marked for bærbare i resten af Europa.
- Hele min karriere arbejdede jeg uden for Sverige, i blandt andet Frankrig, USA og Latinamerika. Så min rolle i Zeptos bestyrelse bliver at bidrage med et internationalt udsyn. Jeg skal være firmaets internationale bedstefar, smiler Lars Jarnryd.

Det var ikke uden tøven, at svenskeren takkede ja til posten. Zeptos mål om at vokse 66 procent om året til en omsætning på en milliard kroner i 2010 er en udfordring, der vækker kamplysten - men også en yderst ambitiøs mundfuld.
- Jeg tænkte meget over tilbuddet, for først mente jeg, at det ville være umuligt at slå igennem i udlandet som et ukendt navn på markedet. Det kommer til at blive hårdt arbejde. I Danmark er vi på hjemmebane, og pressen behandler os venligt. Men i udlandet vil vi komme ind som fremmede på markedet og blive set på med meget kritiske øjne, vurderer Lars Jarnryd.
Opskriften på udenlandsk succes er ifølge det nye bestyrelsesmedlem fortsat at kunne handle lynhurtigt og dermed markere sig som noget særligt.
- Vi skal være et mini-Dell, men vi har slet ikke Dells økonomiske ressourcer i ryggen. Derfor må vi satse på at være hurtigere og bedre end alle konkurrenterne, for eksempel ved at være de første på markedet, der kan tilbyde den nyeste processor. Vi har ikke mulighed for at blive en af de store spillere på det europæiske marked, men skal finde en niche, lidt som Bang & Olufsen har gjort det, lyder hans analyse.

Computerworld taler med en person, der er er rykket videre i karrieren, for at høre mere om jobskiftet. I denne uge er det Lars Jarnryd, der er gået ind i Zeptos bestyrelse.

OriginalModTime: 03-11-2006 09:32:23




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere