Artikel top billede

BEC: Derfor fyrer vi 96 ansatte

BEC er stadig mærket af finanskrisen og vil ikke sige, om bunden er nået.

Læs også: Fyrede BEC-folk lider af søvnløshed og mavesmerter

I løbet af den seneste måned har 96 ansatte hos Bankernes EDB Central (BEC) fået en fyreseddel. De ansatte kommer primært fra administrative stillinger, men også andre områder er berørte.

BEC har tidligere været igennem sparerunder der sparede virksomheden hele 140 millioner kroner om året, men ifølge kommunikationsdirektør Tom Espensen, var det ikke tilstrækkeligt.

"Det skyldes, at den finansielle sektor har ondt i øjeblikket og når de har ondt, så får vi også ondt. De efterspørger simpelthen mindre it-udvikling, og det er vi nød til at indrette os efter," siger Tom Espensen.

Nu er det jo et stykke tid siden, finanskrisen brød ud, hvorfor kommer det først nu?

"Når du siger, det er et stykke tid siden, finanskrisen brød ud, så er det selvfølgelig isoleret set rigtigt. Men vi lever stadig midt i finanskrisen. Det har ikke ændret sig. Så vi oplever stadig, at vores kunder efterspørger mindre it-udvikling," forklarer Tom Epsensen.

For to måneder siden, var det ellers mere positive toner, der kom fra administrerende direktør Leo Svendsen.

I artiklen BEC er på vej tilbage i form udtalte Leo Svendsen blandt andet:

"Her i 2010 er det som om det har vendt lidt. Der er en lille fremgang. Det er ikke en, jeg vil gå ud og hejse flaget for, men vi kan mærke at der er kommet mere gang i nogle områder. Renten er faldet, og der er kommet lidt mere gang i værdipapirhandlen og boligmarkedet. Det er en spirende, forsigtig optimisme," siger Tom Epsensen.

Hvad har ændret siden slutningen af august?

"Der er sådan set ikke noget, der har ændret sig. Det Leo (Svendsen, red.) udtalte sig om var ud fra en brance-betragtning. Ikke hvordan det så ud i BEC. Der er en forsinkelse, så det kommer ikke os til gavn endnu," siger Tom Espensen.

Vil I stadig være i stand til at levere det samme til kunderne fremover?

"Ja, det mener vi. Det er en af grundende til, at vi har været igennem dette lange forløb på mere end 4 uger. Den tid har vi jo brugt på at vende hver eneste sten i virksomheden for at finde omkostninger, der ikke er medabejderomkostninger," forklarer Tom Espensen og fortsætter:

"Da vi havde gjort det, skulle vi så finde resten på medarbejdersiden. Men vi har samtidig holdt os for øje, at dette ikke skulle være en ond spiral, så vi skulle være nødt til at kunne levere den samme kvalitet til vores kunder," forklarer Tom Espensen.

Bliver dette den sidste fyringsrunde i BEC?

"Vi siger nu farvel til 96 medarbejdere. Det er et meget stort tal. Vi tror på, at vi nu har skåret det, der skal skæres. Sådan som vi se det, når vi kigger på finanssektoren, så er der nogle små lys derude. Hvis vi ikke har nået bunden, så er vi i hvert fald ved at nå bunden," siger Tom Espensen.

Læs også: Fyrede BEC-folk lider af søvnløshed og mavesmerter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere