Artikel top billede

Simon Sandvei tilslutter sin bærbare computer til ekstern skærm og tastatur, når han møder på arbejde. Foto: Kenneth Hansen

Han lyttede til sin krop og undgik smerter

For Simon Sandvei blev generne ved at arbejde med bærbar computer så store, at han hurtigt skiftede til et mere stationært set-up på sin arbejdsplads.

Simon Sandvei er udvikler i hos Proinvestor, som er et socialt site for aktieinvestorer. Som så mange andre er Simon Sandveis primære arbejdsredskab en bærbar computer.

Han synes, den bærbare er smart, fordi den betyder, at han kan have den med hjem om aftenen, uden at fedte rundt med usb-nøgler eller synkronisering. Til gengæld, synes han ikke, at den er særligt rar for kroppen.

"I starten mærkede jeg hurtigt, at jeg fik ondt i nakken og armene, når jeg sad med den bærbare. Både mens jeg var på arbejde, og når jeg kom hjem om aftenen," siger Simon Sandvei.

Derfor fandt han hurtigt ud af at tilslutte den bærbare til et eksternt tastatur, mus og skærm.

"Efter jeg gjorde det, så har jeg faktisk ikke haft nogen problemer," siger han.

Lyt til kroppen

Simon Sandvei har ikke haft nogen smerter, efter han er begyndt at bruge den bærbare sammen med de ergonomiske hjælpemidler.

Det er ikke noget, han har fået rådgivning omkring, men det var det, han kunne mærke, virkede for ham.

En gang imellem skifter han mellem højre og venstre hånd, når han bruger musen, hvis han mærker, at han begynder at blive øm i den ene arm.

"Det handler jo bare om at mærke efter, hvordan man selv har det. Hvis det ikke føles behageligt at sidde på en bestemt måde, så er det bedst at finde en anden måde at sidde på," siger han.

Simon Sandvei har i øvrigt det samme set-up hjemme hos sig selv til de dage, hvor han ikke møder ind på kontoret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere