Artikel top billede

IBM frigiver ny version af gratis kontorpakke

Big Blue er klar med den gratis kontorpakke Lotus Symphony 3.

IBM er nu klar med den seneste version af Lotus Symphony 3.

Den gratis kontorpakke indeholder programmer til tekstbehandling, præsentationer og regneark.

Betaversionen af 3.0 blev frigivet allerede i februar, men det er altså først nu, at den endelige version er klar.

Lotus Symphony bygger på koden fra OpenOffice, og det er IBM's forhåbning, at man ved at selv at udvikle videre på kildekoden kan integrere bedst muligt med eksempelvis Lotus Notes.

Blandt nyhederne i den nye kontorpakke finder man en ny sidebar-menu, muligheden for fil-kryptering og password-beskyttelse, flere nye skabeloner og understøttelse af ODF-formatet 1.2.


Bemærk sidebaren til højre - klik for stor størrelse.

Kontorpakken kan downloades til både Windows, Mac OS X og Linux-styresystemer.

Lotus Symphony fylder indtil videre stort set ingenting på markedet for kontorpakker, men ambitionerne var store, da selskabet i december sidste år annoncerede det gratis alternativ til Microsofts Office.

"Vi ønsker ikke bare at bygge endnu en kontorpakke, der halser efter Microsoft. Vi vil træde ud af Microsoft Office-skyggen og producere vores eget produkt, som kan noget andet og mere," sagde seniorkonsulent Niels Jørgen Hansen fra IBM Danmark til Computerworld sidste år.

IBM er dog langt fra de eneste, der kan tilbyde en gratis kontorpakke. For nylig frigav nogle udbrydere fra OpenOffice, at de var klar med LibreOffice, så der nu eksisterer to sideløbende projekter.

Samtidig kan man anvende Google Docs gratis, ligesom også Microsft selv nu tilbyder en skrabet version af Office-pakken gratis til alle nye Windows-brugere.

Lotus Symphony 3 kan hentes gratis her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere