Artikel top billede

IBM's nye kontorpakke klar til Microsoft-krig

Lotus Symphony 3.0 er ude i betaversion 2, og kontorpakken fra IBM er konstrueret til at tage kampen op mod Microsoft Office.

Den nyeste kontorpakke fra IBM's Lotus-division, Symphony 3.0 med kodenavnet Vienna, er af Big Blue selv blevet udskreget som it-gigantens forsøg på at bide kontormonopolet fra Microsoft i haserne og siden overhale den altdominerende Microsoft Office-pakke.

Lotus Symphony 3 beta 2 er nu på gaden, og det er den første IBM-kontorpakke, der er baseret på OpenOffice 3.x-serien. Den gamle Symphony var nemlig baseret på OpenOffice 1.x-serien.

I Lotus' Vienna-pakke er der kommet flere funktioner, der skal tage kampen mere direkte op med Microsofts Office-pakke.

Blandt andet er der kommet en forbedring af ODF til version 1.2 som en direkte hjælpende hånd til Word 2007-brugere og understøttelse af VBA-makroer, som giver brugerne muligheden for at køre applikationer i Symphony, selv om de er blevet udviklet i Office-pakken.

Derudover har Lotus-divisionen blandt andet tilføjet support for digital signatur, flere redigeringsmuligheder og mere fyldestgørende Java- og LotusScript API'er.

Samtidig fortsætter den gratis kontorpakke fra IBM også med at understøtte det omstridte .docx-format (OOXML).

Første opdatering om et halvt år

Den nye Symphony-pakke kalder IBM selv for det største udviklingstrin siden den første beta-lancering i 2007.

Selskabet planlægger også at komme med mindre lanceringer inden for det næste års tid, og opdateringerne drejer sig i første omgang om opgraderinger fra Vienna til to nye versioner med kodenavnene Amsterdam og Berlin.

Amsterdam vil blive gjort klar i det tidlige efterår, og opgraderinger tæller blandt andet yderligere support til VBA-makroer og Office 2007, hvor der er annonceret forbedringer til præsentationsprogrammet, der er en pendant til Microsofts PowerPoint.

I første halvdel af 2011 kommer så Berlin-pakken med yderligere VBA-opdateringer og links til andre Lotus-produkter som eksempelvis Foundations og Connections samt flere API-forbedringer.

Lotus Symphony 3.0 - eller kort og godt Vienna - er tilgængeligt til Windows-pc'er, Apple-pc'er samt til Ubuntu Linux, Red Hat Linux og SUSE Linux.

Beta-versionen af kontorpakken kan hentes gratis, men der kan også købes support for store virksomheder til en flatrate-pris, der ligger på omkring 140.000 kroner om året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere