Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Miracle satser på andels-hosting

Første december ser Miracle Hosting dagens lys. To tunge drenge skal styre projektet, der i høj grad udnytter eksisterende ressourcer.

Endnu et Miracle-projekt søsættes.

1. december præsenteres det nye hosting-firma, som vil blive ledet af to tunge drenge inden for branchen.

De får mulighed for at trække på alle 125 Miracle-medarbejderes ekspertise, fortæller den ene af Miracles to administrerende direktører, Mogens Nørgaard.

"Den eneste risiko, vi løber, er at hyre to dyre personer. Alt andet har vi, så det er egentlig en meget oplagt tanke," siger han.

Andels-it

Et af de mere iøjnefaldende træk ved den nye virksomhed er, at den vil blive drevet som et A.m.b.A. (andelsselskab med begrænset ansvar).

"Så kan man køre med åbne bøger, og det kan alle forstå. Det har vi ikke noget problem med," siger Mogens Nørgaard om den mejeri-kendte selskabsform, som Miracles salgsdirektør, Steen Knudsen, foreslog.

Det bliver dog kun hosting-delen af Miracle, der kommer til at fungere efter den formel.

"Det er godt for kunderne med netop sådan noget her, hvor man lægger sit liv i vores hænder," forklarer Mogens Nørgaard.

Den gyldne mellemvej

"Businesscasen for eget serverrum er stendød - i hvert fald for de flestes vedkommende," siger Mogens Nørgaard om baggrunden for hosting-projektet.

Ifølge direktøren kan Miracle udfylde et tomrum på hosting-markedet mellem dem, som kan hoste ufattelig effektivt og prisbilligt til mindre sager som eksempelvis hjemmesider og de helt store spillere som IBM.

"I alt det mener vi, at der måske er et marked for en mellemting, hvor vi både kan gøre det til en okay pris, men ikke lige så billigt som de supereffektive webhosting-firmaer, og samtidig har ekspertisen til at tage os af det, hvis der sker noget," forklarer Mogens Nørgaard.

I forvejen hoster Miracle for et par enkelte kunder, som selv har bedt om det.

Foreløbig er der ingen grund til bekymring for Miracle, når det kommer til plads-spørgsmålet.

For to-tre år siden overtog Miracle BluePhoenix' lokaler i Ballerup.

Med i købet var en kæmpe kælder og et stort, underjordisk serverrum, som på grund af BluePhoenix udvikling af systemer til finanssektoren er godt og grundigt sikret, beretter Mogens Nørgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere