Artikel top billede

Disse ting lander snart på din CIO's skrivebord

Mærker du som CIO, at dit arbejde er ved at skifte fokus? Se her, hvad du helt konkret skal forholde dig til, hvis du vil undgå at blive kørt helt bag af dansen.

Cannes, Frankrig: Skulle nogen være i tvivl, så lad os slå det helt fast: Internettet er (igen) ved at ændre den måde, som vi driver forretning på.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, der i sidste uge var vært ved Gartner ITXpo 2010 i sydfranske Cannes. Du kan læse mere om konferencen her.

Faktum er, at datamængderne stiger helt enormt. I dag genereres der 15 petabytes nye informationer hver dag, og tallet er støt stigende.

Denne udvikling er noget, som enhver CIO bør forholde sig til. Og som kan rumme muligheder for at jorde konkurrenterne, der helt sikker vil overveje det samme.

Internettets udvikling betyder, at CIO'ens rolle er under meget kraftig forandring fra kedelpasser til forretningsstrateg. Det kan du læse mere om her.

Ifølge Gartner bør enhver CIO aktivt forholde sig til en række bestemte punkter.

Anbefalingen er endda, at man som CIO bør overveje at begynde implementering af disse punkter inden for en kort årrække, hvis ikke man vil smides helt bag af dansen.

Tilpasning af it og 'ot'

OT står for 'operational technology' og er de teknologier, der anvendes i produktionsvirksomheder - altså møller, maskiner, pumper, motorer og lignende.

I dag er langt de fleste af disse maskiner styret af en eller anden form for it, og Gartner mener, at man i virksomhederne bør overveje at smelte afdelingerne for it og ot sammen.

Gevinsten: Strømlinede budgetter, koordineret planlægning og udvikling, bedre udnyttelse af kræfterne, når der skal købes ny teknologi.

Social software

Social software er for alvor ved at vinde frem. Og det bør man som CIO ikke ignorere, for der gemmer sig ofte stor viden blandt de ansattes vennekreds i de sociale medier og i de ofte specialiserede communities, som de færdes i.

Hvordan opgaven skal gribes an, er der fortsat mange bud på. Og der er ingen enkel løsning. Men altså stor værdi til den, der finder et hul igennem.

"Der findes ingen større kraft på planeten end forbrugerne. Og de styres af deres venners anbefalinger. Den vil vi alle gå på jagt efter," siger Kenn McGee fra Gartner.

Flere hotte it-tendenser

Cloud computing

Tidens helt hotte ting, som ingen slipper for at forholde sig til.
Markedet for cloud computing står til at eksplodere, og muligheden for at få al it leveret via et stik i væggen på samme måde, som man får leveret strøm eller varme, vil forandre CIO'ens og it-afdelingens rolle helt og aldeles.

Gartner mener, at alle virksomheder i hele verden vil have en eller anden for for cloud computing i 2014.

Indholds-drevet computing

Gartner mener, at rigtigt mange CIO-beslutninger i dag tages på et mangelfuldt datagrundlag.

Du kan få store konkurrencefordele, bedre produktivitet og større effektivitet, hvis du er i stand til at forstå, hvilke teknologier, der anvendes i din virksomhed. Og af hvem. Og til hvad.

Det gælder også andre steder. I dag vælter det ud med data på både nettet og i din virksomhed, som vi i dag ikke kan finde ud af at bruge til noget, men som indeholder mønstre og signaler, der kan udnyttes. Det kan du læse mere om her.

Mønster-drevede strategier

Mange beslutninger tages i dag på ufuldstændigt datagrundlag, mener Gartner. Og de tages på en intuitiv og tilfældig måde.

Men sådan behøver det ikke være. Som CIO bør du overveje en tilgang, hvor du kigger efter gentagelser i de data, som du kan finde.

På den måde kan det ofte lade sig gøre at fange en udvikling på forhånd. Og reagere i god tid.

Bæredygtighed

Gartner ser ingen tegn på, at det nuværende politiske fokus på energiforbrug og bæredygtighed forsvinder.

Det vil føre til en række afledte udfordringer, som enhver CIO bør overveje, eksempelvis bortskaffelse af affald, problemer med energileverancer og lignende.

Der er med andre ord mange muligheder for den rigtige ide og den rigtige løsning.

Innovation

For CIO'en er det ikke længere nok at tænke på at reducere omkostninger med it.

Her er for alvor ved at være plads til innovation, nye ideer og nye måder at gribe tingene an på. Og det er i stigende omfang noget, der kommer til at ligge på CIO'ens bord.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere