Artikel top billede

(Foto: Domstol.dk)

Klon-teknologi speeder tinglysningen op

Den digitale bilbog hos tinglysningen får hældt et par liter klon-teknologi i motoren.

Digitaliseringen af tinglysningen af fast ejendom har været en af årets mest omtalte it-skandaler med erstatningssager, hård kritik fra Rigsrevisionen og ikke mindst frustrerede brugere.

Men nu tager Domstolsstyrelsen en helt ny teknologi i brug til fremtidige it-projekter.

Det er en såkaldt klon-teknologi, der giver brugerne mulighed for at lære systemet at kende inden det bliver alvor.

Og det vel og mærket via simulationer hentet fra det virkelige system. Ikke noget med sidemands-oplæring, kurser, skærm dumps eller bruger-manualer.

Det er it-selskabet Assima, der har udviklet det nye lærings-system.

Eller rettere, Assima har leveret softwaren og kloningsteknologien, mens det er Domstolsstyrelsen selv, der har udviklet simulationerne.

"Domstolsstyrelsen henvendte sig til Assima i juni måned 2010; og tre måneder senere blev de første klon-baserede simulationer lanceret," siger direktør Søren Sander fra Assima Scandinavia. 
 
Speeder Bilbogen op
I første omgang blev klon-teknologien afprøvet på den digital bilbog, der er en af de fire digitale bøger på tinglysning.dk.

Her er målgruppen mange tusinde bankansatte, bilforhandlere og private, som har behov for at kontrollere og tinglyse gæld i forbindelse med handel med og finansiering af biler.

It-organisationer og Domstolsstyrelsen selv har tidligere beskrevet hvordan en del af problemet med tinglysningen var brugernes gøren og laden.

Du kan selv se og prøve testsystemet her.

Læs også "Sådan virker klon-teknologien".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere