Artikel top billede

Mystisk softwarehus født ud af spionudstyr-eventyr

Læs om selskabet, der kun optræder ved særlige konferencer, hvor deltagerne skal vise billed-id, inden de træder ind i møderummene.

"This site is strictly for the benefit of Government Agencies, Law Enforcement Agencies, Intelligence Agencies and Government Approved companies."

Sådan en velkomst møder man på url'en www.spectronic-systems.com

Spectronic Systems A/S har til huse i København på Flæsketorvet og er grundet dets kunder og produkter nærmest omgivet af en mur af tavshed.

"Ingen kommentarer," er da også meldingen fra selskabet med administrerende direktør Christian Shannon i spidsen.

Selskabet er opstået ud af spionudstyrfirmaet Spectronic Denmark fra Grenå, der i dag hedder Cobham Surveillance (Spectronic Products) efter at være blevet overtaget af den engelske koncern Cobham i 2004.

Medarbejdere køber andel

I marts 2009 køber en del af den danske ledelse en afdeling ud af selskabet. Tilsyneladende efter at afdelingen havde ryggen mod muren - alternativet var fyringer. 

"Vi har knoklet med at se efter alternative løsninger. Det er lykkedes os at sælge aktiviteterne i den division til en gruppe af tidligere ledere - en slags management buy out, og med den øvelse har vi også forsøgt at bevare flest mulige arbejdspladser," siger administrerende direktør i Cobham Surveillance (Spectronic Products), Peter Lyhne Uhrenholt, til Ing.dk/elektronik i maj 2009.

Forud er gået en del bøvl og problemer. Flere projekter var blevet forsinket, hvilket kostede selskabet op imod 50 millioner kroner.

Ikke desto mindre blev udviklingsafdelingen, der havde 25 ansatte og i overordnede termer arbejdede med overvågning af ip- og teletrafik, solgt fra. 

Verdens største overvågnings-konference

Det er småt med oplysninger om selskabets produkter og kunder. Men nogle sponsorater løfter dog en del af sløret for virksomhedens aktiviteter.

En række globale ISS-konferencer (Intelligence Support Systems) i Prag, Dubai og Washington har nemlig Spectronic Systems på sponsor-listen.

Det giver ifølge konferencens hjemmeside adgang til taletid og selvfølgelig eksponering over for de besøgende.

Og de besøgende til verdens største konference af sin art, hives ikke bare ind fra det nærliggende gadehjørne.

"ISS World programs are by invitation only," fremgår det af konferencens hjemmeside.

Typisk er der tale om repræsentanter fra blandt andre regeringer.

Et særligt spor under konferencen kræver, at "you must be a
sworn law enforcement officer or military/intelligence/government employee."

Tilmeldingen skal ske måneder forinden, så identiteten kan bekræftes, ligesom gæsterne får beskeden:

"Government photo ID required for Track 7 classroom access."

For alle gæster gælder, at "photographing and recording prohibited on ISS Event Space and information received is not for public dissemination."

Sms-overvågning

Om Spectronic Systems aktiviteter står:

"The Spectronic Systems activities include development and manufacturing of monitoring systems and monitoring centres handling telephony, internet/IP, fax and modem traffic for intelligence and law enforcement agencies."

"Spectronic Systems also develops intelligence systems and solutions which are designed to handle - i.e. retrieve, collect, decode, store and present - bulk data."

"These solutions can act as data retention systems and/or as an intelligence platform for bulk monitoring of SMS, MMS, e-mails or other means of data communication."

Selskabet oplyste i 2009 ikke sin omsætning, men havde en bruttofortjeneste på 6,3 millioner kroner fra april til december.

Egenkapitalen var 2,5 millioner kroner og der er 12 ansatte hos selskabet.

Iøvrigt er Spectronic Systems tilmeldt branchekoden 263000, hvis ordlyd er: "fremstilling af kommunikationsudstyr".

Læs mere:
Dansk virksomhed bag hemmeligt spion-udstyr

Her er det vildeste spionudstyr - og så er det dansk

Sådan lever danske spionudstyr-rigmænd




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere