Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan får du billigt og nemt fat i udenlandske it-folk

Sønderjyske TeleBilling arbejder målrettet med at rekruttere udenlandsk arbejdskraft og har et godt trick, der er billigt, enkelt og bedre end almindelige jobopslag.

I firmaet TeleBilling, der producerer software til teleindustrien, er 20 procent af de 75 medarbejdere nemlig fra udlandet, primært fra Tyskland og Rumænien

I selskabet er rekrutteringsfasen af udenlandsk arbejdskraft baseret på netværk, hvor en medarbejder belønnes for at skaffe en ny kollega til virksomheden.

Den fremgangsmåde er langt billigere, enklere og bedre end traditionelle jobopslag, har man erfaret i selskabet, der holder til huse i Sønderborg.

Netværk og dusør

"Da vi skulle finde de første medarbejdere, udså vi os områder, hvor universiteterne var gode og jobmulighederne for de nyuddannede dårlige. I dag benytter vi os af netværk, vi giver en dusør på 10.000 kroner og en iPad til en medarbejder, der skaffer en," siger direktør Jesper Schack.

Oven i det kommer der omkostninger til en flybillet, når jobsøgeren skal til samtale. Men det er stadig billigere og langt mere målrettet end en jobannonce på websider eller i trykte medier, vurderer Jesper Schack.

Når man kommer uden for EU's grænser er opholdsreglerne mere strikse, men det skal ikke være undskyldningen for at holde sig væk fra at hente it-specialister til Danmark.

"Ja, reglerne er lidt bøvlede, men når man har sat sig ind i dem, er det bureaukratiske besvær til at overse," lyder det fra Christian Stendevad, direktør i virksomheden Omada, der har 14 forskellige nationaliteter fra hele verden ansat Omadas direktør.
Selskabet har netop ansat en amerikaner, en tysker og en dansker.

Samme betingelser

Udlændingene i både Omada og TeleBilling bliver ikke behandlet anderledes.

De har samme løn- og arbejdsbetingelser som de danske kollegaer, men der er en række praktiske ting, som skal lægges oven i ansættelseskontrakten.

"Vores HR-afdeling hjælper eksempelvis med at skaffe en ordentlig bolig, papirarbejde med offentlige myndigheder og en række andre nødvendigheder," fortæller Jesper Schack.

"Samtidig har vi kontakt til foreninger og sportsklubber for at skubbe det sociale liv i gang uden for virksomheden."

Ud over introduktionen til det danske foreningsliv tilbydes undervisning i det danske sprog.

Begge firmaer bruger også meget krudt på sociale arrangementer i virksomheden, der ligefrem bliver skemalagt for medarbejderne.

Læs også:

Udenlandske it-folk vælter ind over landets grænser.

Syv ting at overveje, hvis du søger udenlandske folk.

Sådan får du mere ud af udenlandsk it-arbejdskraft.

Derfor skal vi byde udlændingene willkommen.

Udenlandske it-folk vælter ind over landets grænser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere