Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Skat udsender falske rykkere efter CSC-strejken

Danske borgere og virksomheder risikerer at få rykkere fra Skat på grund af CSC-strejken, selv om restskatten allerede er betalt. Læs her, hvordan du skal forholde dig til de uberettigede rykkere.

Læs også:
Regeringen trækkes ind i CSC-konflikt

Prosa-tillidsmand opfordrer til ulovlig strejke

Selv om borgere og virksomheder allerede har indbetalt restskat, kan de risikere at modtage rykkerskrivelser som direkte konsekvens af strejken hos CSC, der står for driften af Skats it-systemer.
 
Flere af Skats systemer er ikke blevet opdaterede siden den 14. april. 

Derfor er der ifølge Skat overhængende risiko for, at de automatiske rykkersystemer sender et indtil videre ukendt antal rykkere ud til folk, der ellers har betalt, som de skulle. 
   
Alt andet end tilfredsstillende
Samtidig med de uberettigede rykkere for restskat kan der være bøvl med at gennemføre indbetalinger til Skat samt at få tilgodehavende tilbage.
 
Hos Skat hersker der fortvivlelse over de uberettigede rykkere til virksomheder og borgere.  
 
"Det er alt andet end tilfredsstillende, at CSCs konflikt har så vidtrækkende konsekvenser, at den giver problemer for Skats kunder. Vi tager situationen meget alvorligt, hvilket vi også har pointeret over for CSC, og beklager det unødige bøvl, som det medfører for vores kunder," lyder det fra departementschef Peter Loft fra Skatteministeriet i pressemeddelelsen.
 
Se bort fra rykkerne
Skat understreger samtidig, at ingen data er blevet væk som følge af CSC-strejken.
 
"Indbetalingerne kan ses i Skats systemer, så snart systemerne opdateres igen. Borgere og virksomheder, der modtager en uberettiget rykker, kan derfor se bort fra rykkeren," hedder det i pressemeddelelsen.
 
Skattefar understreger, at der er en løbende dialog med CSC, men der er ingen tidsramme for, hvornår problemerne er løst.
 
Interesserede kan følge med i løbende opdateringer på Skats hjemmeside.

Læs også:
Regeringen trækkes ind i CSC-konflikt

Prosa-tillidsmand opfordrer til ulovlig strejke




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere