Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal)

Regeringen trækkes ind i CSC-konflikt

En række af landets ministre skal nu redegøre for, hvor hårdt CSC-konflikten rammer Danmarks vitale it-systemer.

Læs også:
CSC-konflikt lammer data-levering til over 400 kunder

På onsdag den 4. maj skal skatteminister Peter Christensen (V) redegøre for CSC-konfliktens betydning for Skats it-systemer.

Det sker, efter Skatteudvalget har kaldt ministeren i samråd på opfordring fra Enhedslistens Line Barfod.

Dermed bliver han den første af en række ministre, der skal forklare, hvordan Danmark undgår at bryde helt ned under arbejdsmarkedskonflikten mellem CSC og Prosa.

Dybt bekymrende

"Det er dybt bekymrende, at den leverandør, man har på afgørende infrastruktur i landet, har valgt at kaste sig ud i en kæmpe konflikt med stor risiko for, at vores it-infrastruktur i Danmark bryder sammen," udtaler Line Barfod til Computerworld.

Ud over skatteministeren har hun bedt indenrigsminister Bertel Haarder (V) og justitsminister Lars Barfoed (K) redegøre for, hvordan vi undgår, at andre centrale systemer bliver påvirket af konflikten.   

"Jeg håber, at ministrene klart vil sige, at de går ind i den her sag, og at de vil stille krav om, at man øjeblikkeligt søger for, at tingene vil fungere," siger Line Barfod.

Vi kan ikke afholde valg

Line Barfod er særligt bekymret for konsekvenserne af, at CPR-registret kan bryde sammen, hvilket der så småt har været antydninger til.

"Så er det folketingsvalg, der ikke kan afholdes, det er pensionister, der ikke kan få udbetalt pension, børnefamilierne, der ikke kan få børnefamilieydelse, Skat, der ikke kan få sine indtægter og så videre. Det er jo helt afgørende for staten at det her det fungerer," udtaler hun.

En fejl at sælge infrastrukturen 
Når CSC administrerer en stor del af den offentlige infrastruktur skyldes det, at virksomheden oprindeligt, under navnet Datacentralen, var en offentligt ejet virksomhed. 

"Det er et kæmpe problem, at man har solgt infrastrukturen. Jeg synes, at ligesom erhvervs- og økonomiministeren har erkendt, at det var forkert at sælge lufthavnen, så burde man erkende politisk, at det gør os alt for sårbare, når et privat firma står for den afgørende it-infrastruktur. Især når det er et firma, der vælger, at man vil gøre op med fagforeningerne i Danmark," mener Line Barfod.

Note: Samrådet med skatteminister Peter Christensen, som var planlagt til onsdag den 4. maj, er flyttet til onsdag den 11. maj i stedet. 

Læs mere:
CSC-konflikt rammer Skats systemer

Politi og Forsvar forbyder CSC-outsourcing til Indien

Det offentlige har fire yndlings-leverandører




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere