Pc-tips til den dovne hund

Du ved, det er vigtigt at holde computeren opdateret, men vil hellere spise chips og se Champions League i fjernsynet. Heldigvis kan selv dovne hunde holde deres computere opdateret med simple midler.

Pc-tips til den dovne hund

Alle er klar over, at de bør foretage jævnlige backup af deres data og holde applikationer og antivirus opdateret.

Desværre er mange for dovne til at få gjort de her ting så ofte og så grundigt, som de bør.

Når du derudover er for fedtet til at bruge penge på add-ons, som kan klare jobbet for dig, så har du et problem.

Heldigvis har vi en del pc-tips til de dovne hunde derude. Se her hvordan du får styr på pc'en uden en dråbe sved på panden.

Ud med Windows XP

Hvis du stadig bruger Windows XP som styresystem, skal du vide, at XP forventer, at du klarer noget mere vedligehold end senere Windows-versioner. For eksempel sker defragmentering af harddisken automatisk med Windows 7 og Vista, mens den opgave skal klares manuelt i XP (klik på Alle programmer, Tilbehør, Systemværktøjer - diskdefragmentering).

Uheldigvis er Windows 7 ikke gratis, og hvis du skal defragmentere en harddisk med en terabyte data, er fordelene alligevel ikke overvældende. Din ydelse banker ikke pludselig gennem loftet, bare fordi du defragmenterer. Så hvis din pc er ny nok til at læse denne artikel, kan du godt udskyde defragmenteringen.

Doven backup med Dropbox

Næste skridt er din backup-strategi. Tænk over, hvad du har på din pc, som du vil være rigtig ked af at miste. Dine billeder for eksempel. Hvis du er for doven til at investere i en backup på en dvd eller en ekstern harddisk, så overvej at lægge dem på en Flickr-konto, et Picasa webalbum eller endog et Facebook-album. Alle disse muligheder er gratis, og alle tjenesterne tilbyder automatisk upload.

Når det handler om dokumenter, er en af de nemme muligheder at tegne en Dropbox-konto, der giver to gigabyte gratis lagerplads. Så er det bare at hælde alt det i Dropbox'en, der bare fylder, men ikke skal smides ud (eller slettes ved en fejl).

Opdater det hele automatisk

Hvis ikke du er helt fremme i skoene med at fikse bugs og smårettelser, så er det ikke sikkert, at alle dine applikationer er de nyeste udgaver.

I hvert fald bør du holde Windows (eller hvad du nu bruger som styresystem) og et par mere af de væsentlige applikationer som din PDF-læser, din browser og din Office-pakke helt friske for at undgå sikkerhedsproblemer. Heldigvis kan du klare alle disse opdateringer helt automatisk.

Start med at klikke på Automatiske opdateringer i kontrolpanelet. Her er det så muligt at vælge, hvad der skal opdateres via Windows Update. Hvis du bruger din computer på arbejdsgiverens netværk, er det ikke sikkert, at du kan få lov til at hente den nødvendige opdateringssoftware.

Alle de store browsere har en automatisk opdateringsfunktion af en eller anden slags, så du burde være dækket ind her. Microsoft lever opdateringer af Internet Explorer via Windows Update, og Google Chrome opdaterer også automatisk om end temmelig diskret. Hvis du er i tvivl, så klik på værktøjsikonet og vælg "Om Google Chrome". Hvis din version er gammel, bør du her få muligheden for at hente en opdatering.

Ligesom Chrome klarer Firefox sine opdateringer væk fra rampelyset. Du kan sikre dig, at du får de seneste opdateringer fra Mozilla ved at åbne Funktioner, Indstillinger og vælge Avanceret. Her kan du vælge at få installeret opdateringer automatisk.

Apples browser Safari får håndteret sine opdateringer via Apple Software Update, der normalt installeres sammen med Safari.

Pas på PDF-læseren

Adobe Acrobat er et populært mål for malware, så den bør du også holde opdateret. Du kan sætte den til at opdatere automatisk ved at klikke på Rediger, Indstillinger og Opdateringsprogram. Her kan man vælge hvilken grad af automatik, man vil have over sine opdateringer. Herudover er det en god idé at fravælge JavaScript i samme vindue som Opdateringsprogrammet. JavaScript er også et hyppigt mål for malware, derfor. Det er nemt at slå til igen, hvis der dukker en PDF-fil op, hvor det er nødvendigt.

Nu er stort set alle dine vigtigste applikationer sat til at opdatere automatisk. Men hvorfor stoppe her? Få dig en gratis FileHippo.com Update Checker, som scanner alle dine applikationer og tjekker deres versionsnumre mod sin database og derpå peger dig i retningen af download links for de programmer, som trænger til en vask og rens.

Brug antivirus

Din antivirus software kan du ikke tillade dig at dovne med. Den skal bare være i orden. Der findes masser af gratis anvirus-løsninger, og langt hovedparten har også automatiske opdateringer. For nylig kunne du læse en omfattende test af sikkerhedsløsninger her på PC World, så det er bare at komme i sving med at vælge en, hvis du ikke allerede har det på plads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere