Artikel top billede

Google: Vi fjerner gerne data fra vores tjenester

Google fjerner bestemte slags data efter anmodning fra lande og stater, fortæller søgeselskabet.

Læs også:

Danmark til Google: Fjern venligst dette indhold

Danmark har for første gang i Googles historie anmodet om at få fjernet materiale fra Googles tjenester, men Google vil ikke oplyse, hvilket slags materiale, der er tale om.

"Google vil altid overholde et lands love, og får vi en anmodning fra et lands myndighed, vil vi som udgangspunkt altid efterleve den," siger Christine Sørensen, som er Googles danske talsperson.

Christine Sørensen kan dog ikke oplyse, hvilket indhold de danske myndigheder har fået fjernet.

"Man skal huske på, at Google ikke er ensbetydende med internettet, og vi har altså ikke hele internettet liggende på vores servere," siger hun.

"Google's søgemaskine er et indeks, og vi kan fjerne links til hjemmesider, som strider mod lokal lovgivning, men vi kan ikke fjerne selve hjemmesiden," understreger hun.

Google Maps censureres

Google har dog fjernet adskillige lokaliteter fra korttjenesten Google Maps, bl.a. hvad der betragtes som oplagte terrormål, regeringsbygninger og militærinstallationer, som enten fremstår uklare (blured), stærkt pixeleret eller med forældede billeder.

"Med Google Maps er der som oftes tale om data, vi har købt af tredjepart, men også her gælder det, at vi respekterer, når et lands myndighed retter henvendelse til os og af forskellige årsager beder os gøre et område uklart," siger Christine Sørensen.

På net-leksikonet Wikipeda kan man se, hvilke steder Google har masket af. Det gælder eksempelvis resistensen for den hollandske kongefamilie og Det Hvide Hus i den amerikanske hovedstad.

Computerworld skrev tidligere i dag onsdag om, at Danmark for første gang nogen sinde er nævnt i Googles såkaldte Transparency Report, hvor Google oplyser om omfanget af henvendelser fra stater, der ønsker materiale fjernet fra Google's tjenester.

Hos justitsministeriet oplyser pressemedarbejder Emil Melchior, at man i ministeriet ikke har kendskab til disse anmodninger, eller hvilke typer af indhold som de danske myndigheder ville have fjernet fra Google's tjenester.

Læs også:

Danmark til Google: Fjern venligst dette indhold




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere