Artikel top billede

Derfor skal du have dit eget telefonnummer i Skype

Så let er det flytte dit telefonnummer ud på nettet. Læs her, hvad du kan bruge det til.

Står du og skal bruge et ekstra telefonnummer, kan den letteste løsning være at købe et telefonnummer til Skype.

Det tager kun få minutter, og det kan være ganske anvendeligt.

Har du flere forskellige telefonnumre, kan du købe et Skype-nummer og sætte Skype til at viderestille det til alle dine telefoner, så du i fremtiden kun behøver at oplyse ét nummer.

Og sidder du i udlandet og har brug for et dansk nummer, eller sidder du i Danmark og har brug for et udenlandsk telefonnummer, er Skype en  genial måde at anskaffe et telefonnummer på. 

Du kan få et Skype-nummer i 23 forskellige lande. Ud over Danmark tæller det blandt så forskellige lande som Estland, USA og Hong Kong.

Sådan gør du

For at oprette et nummer går du ind på Skype.com, vælger menupunktet ‘features' og klikker på ‘online-number'. 

Her indtaster du dit brugernavn og password hos Skype, og du skal nu vælge, hvilket land du vil købe dit nummer i. 

Når du har valgt dit land, skal du finde dit nye telefonnummer. 

Skype foreslår dig 10 forskellige numre ad gangen. Men det kan godt betale sig at bladre lidt gennem en del forskellige numre, før du beslutter dig. Du skal dog nok ikke gøre dig håb om at finde et af de såkaldte guldnumre, altså telefonnumre der er ultra-lette at huske.

Er der nogle specifikke cifre, som du gerne vil have til at indgå i dit nummer, kan du søge efter dem og håbe, at Skype har et nummer, hvor de indgår. 

Når du har valgt dit nummer, skal du til at betale. Du kan enten vælge om du vil købe nummeret for tre måneder til 130 kroner (17,25 euro) eller for et år til 436 kroner (57,50 euro).

Du betaler enten med dit Visa-kort eller med en PayPal-konto, og hvis du tidligere har oplyst din betalingsoplysninger til Skype, slipper du sandsynligvis for at indtaste dem igen.

Når du har betalt, går der kun få øjeblikke, før dit nummer er trådt i funktion.

Sådan viderestiller du dit opkald

Viderestil dit opkald

Når du ikke sidder ved din computer, kan det være en god idé at viderestille dit opkald til din mobiltelefon eller din fastnet-telefon - eller begge telefoner på én gang. 

Det gør du ved at åbne Skype på din computer. Gå ind i "preferences". Vælg menupunktet "calls", sæt flueben i "forward unanswered calls" og udfyld herefter, hvor mange sekunder telefonen skal ringe, før den skal viderestille opkaldet.

I feltet herunder skriver du det nummer, som opkaldet skal viderestilles til. Ønsker du at viderestille til mere end ét nummer, skal du klikke på "forward to multiple numbers". Når et opkald bliver viderestillet til flere numre, vil alle telefonerne ringe på samme tid. 

Det er dog ikke gratis at viderestille et opkald. Selv om du er modtageren af opkaldet, vil Skype afkræve dig 14 øre (0,019 euro) i minuttet for opkaldet 

Ønsker du ikke at viderestille et opkald, kan du i stedet for indstille en telefonsvarer på Skype. Det gør du ved at sætte flueben ved menupunktet voicemail.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere