Så langsomt er Danmarks højhastigheds-net

30 Mbit og derover er kun for en snæver elite.

Definerer man høje internethastigheder som forbindelser over 30 Mbit i sekundet, så er der lang vej, før Danmark kan kaldes et højhastighedssamfund.

Ifølge en nye statistik, som IT- og Telestyrelsen offentliggjorde i dag, er det under fem procent af alle faste bredbåndsabonnementer, der giver brugerne mere end 30 Mbit/s.

Tallene gælder kun downstream og kun faste bredbåndsforbindelser.

IT- og Telestyrelsen mener selv, at udviklingen går hurtigt. Mængden af 50 Mbit-forbindelser og derover er vokset med 88 procent på et halvt år. Og den gruppe, der fylder mest, er nu dem med 10-30 Mbit, hvor det før var gruppen med 4-10 Mbit-forbindelser, der var dominerende.

Telestyrelsen peger også på, at der er enorm vækst i mængden af hurtige forbindelser. Antallet af bredbåndsforbindelser på 30 Mbit/s og derover, men under 50 Mbit, voksede fra 14.000 til 46.000 – en stigning på hele 238 procent.

Men stadigvæk er 30 Mbit i downloadhastigheder tom snak for 93,8 procent af alle, der et internetkabel ind i huset.

Bag tallene gemmer sig en betragtelig vækst i antal fiber-kunder på 24,4 procent. Det samlede tal er dog kun oppe på 171,000 husstande, der har fiber. Til sammenligning er lidt over halvdelen – 1,2 millioner – husstande forsynet med en gammeldags, kobberbaseret xDSL-forbindelse.

Danskernes internetbrug på det mobile bredbånd er ikke overraskende i meget stor vækst. Således er datatrafikken fra mobiltelefoner vokset 86 pct. fra første til andet halvår 2010. Samtidig er antallet af abonnementer til mobiltelefoner, der har været anvendt til datatrafik, steget med næsten 400.000 på et halvt år til 2,6 mio. abonnementer ved udgangen af 2010.

Hele telestatistikken kan ses her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere