Artikel top billede

Sharp udvikler 3D-smartphone

Teknologien fra minikonsollen 3DS skal også bruges i mobiltelefoner.

Den største producent af mobiltelefoner i Japan, Sharp, har planer om at udvikle en smartphone med et 3D-panel, som viser tredimensionelle billeder uden at det er nødvendigt at bruge specielle briller. Det fortæller en Sharp-talsmand til Reuters.

Den nye 3D-mobiltelefon skal lanceres på det internationale marked inden årets udgang. I Japan sælges allerede enkelte mobiltelefoner med små 3D-skærme, men Sharp har udviklet en ny teknologi, hvor 3D-oplevelsen skulle være mere overbevisende.

Teknologien minder om Nintendos 3D-minikonsol 3DS, der også kan lanceres inden slutningen af året. Den har et 3,5 tommers-display, der kan vise 3D-billeder uden briller. En sensor i enheden registrerer, hvor brugerens øjne befinder sig, og tilpasser automatisk billedet for at skabe 3D-effekten.

Det betyder til gengæld også, at andre personer, som kigger med fra siden, ikke kan se 3D-effekten – faktisk kan de end ikke se et normalt 2D-billede, fordi billedet forekommer sløret og uklart når man kigger fra siden. Derfor er der mulighed for at justere 3D-effektens styrke med et særligt kontrolelement i 3DS, hvor man også kan slukke helt for 3D, så andre også kan kigge med.

Sharp har angiveligt leveret 3D-teknologien til 3DS, så det er meget sandsynligt, at det er det samme display som også bruges i den kommende 3D-smartphone.

Og ligesom 3DS får den nye smartphone sandsynligvis også et 3D-kamera, altså et kamera med to linser, hvor billederne kan kombineres for at skabe en 3D-effekt.

Indtil nu har Sharp haft svært ved at vinde fodfæste udenfor Japan. Sharp har blandt andet fremstillet Kin-telefonen for Microsoft, men den blev et stort flop og blev trukket tilbage allerede to måneder efter lanceringen.

Men nu skal 3D-teknologien altså hjælpe Sharp med at få et internationalt gennembrud. Det er generelt lettere at skabe en 3D-effekt på et lille display i en personlig mobil enhed, hvor der typisk kun er én bruger som holder enheden lige foran sig, end på et fjernsyn, hvor seerne kan være spredt i rummet og derfor betragter skærmpanelet fra meget forskellige vinkler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere