Regeringsstøtte til bremsning af bredbåndseventyr

Finansminister Thor Pedersen bakker op om ideen om at elselskabernes milliardformuer først og fremmest skal gå til miljørigtig energi og komme forbrugerne til gode, inden der investeres massivt i udrulning af bredbånd.

I kølvandet på at en række elselskaber står til at tjene milliardbeløb på salget af Elsam-aktier, begynder der at tegne sig et politisk flertal for at sikre, at milliardgevinsterne kommer elkunderne og miljøet til gode og ikke kastes ud til investeringer i bredbånd.

Således melder finansminister Thor Pedersen sig i dag på banen med støtte til Socialdemokratiets energiordfører Svend Auken, som i går fortalte at han ville forsøge at sikre at pengene først og fremmest kom tilbage til elkunderne og bliver investeret i miljørigtig energi. Thor Pedersen ser gerne at elkunderne tages med på råd, inden selskaberne formøbler deres milliardgevinster.

»Det kan jo ikke være sådan, at man umiddelbart kan sætte milliardprojekter i gang på forbrugernes vegne, uden at ejerne egentlig er engageret i det,« siger Thor Pedersen til Jyllands-Posten.

Uanset om danske Dong eller svenske Vattenfall trækker det længste strå i kampen om Elsam, så står en række elselskaber til at score milliardbeløb på salget af Elsam-aktier. Århusianske NRGi Net forventes således at kunne sætte omkring 2,8 milliarder kroner ind på bankkontoen, hvis de sælger til Vattenfall.

Dansk Folkeparti har i den forgangne folketingssamling været en varm fortaler for at lægge et loft over hvor mange penge elselskaberne kan investere i bredbånd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere