Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dansk it-gigant kræver kørekort til smartphones

Valg 2011: Direktøren i en af landets største it-virksomheder mener, at it-services bør være en helt naturlig del af valgkampen. For vælgernes og Danmarks skyld.

Læs også:
Derfor bliver it en taber-sag i valgkampen

Danskerne ryster på hovedet af it-valgflæsk

Når NNIT-direktør Per Kogut tænder for tv'et for at se valgkamp, ryster han stille på hovedet. 

Det skyldes, at top-politikerne fra både rød og blå blok ikke tør tage to helt specielle bogstaver i deres mund.
 
I og t.
 
"Jeg synes, det er brand-ærgerligt, at it er så langt nede på den politiske rangliste i forhold til klassiske industrier som landbruget, fiskeriet og produktionsindustrien. Der er en enorm vækst i it-branchen, og den er langt større end både fiskeriet og landbruget," pointerer Per Kogut.
 
Han peger på, at det er 'fuldstændig vanvittigt', at ikke flere politikere tager it-tråden op og kigger på, hvordan det danske samfund kan få mere ud af basisindustrien it.
 
"Der har godt nok været et generationsskifte blandt politikere med interesse i it, men de unge mangler endnu helt at sætte digitaliseringen tungere på dagsordenen," mener NNIT-direktøren.
 
Bredbånd og smartphone-kørekort
Per Kogut appellerer til, at de folkevalgte it-politikere sætter især to emner på dagsordenen. 

"Vi skal have bredbånd ud til alle - både geografisk og aldersmæssigt. Hvis den udrulning ikke skal opdele nationen i et A- og et B-hold, så skal folk også lære at bruge it som værktøj," forklarer han. 

"Vi bør bruge offentlige investeringer på at uddanne folk. Jeg har selv masser af familiemedlemmer i de ældre generationer, der er helt vilde med it. De er især glade for, at it er blevet mere mobilt, og derfor kunne det være rigtig smart at indføre et pc-kørekort til smartphones, så flere fik glæde af apparaterne," fortsætter Per Kogut. 

Samtidig lægger NNIT-direktøren vægt på, at den slags offentlige investeringer i høj grad vil smitte af på erhvervslivet. 

"Når folk køber flere digitale produkter, så er der masser af arbejdspladser med services og salg i butikkerne, og samtidig kan eksempelvis den offentlige sektor nyde godt af folks øgede kendskab til at benytte it i hverdagen," lyder det fra Per Kogut.

Læs også:
Derfor bliver it en taber-sag i valgkampen

Danskerne ryster på hovedet af it-valgflæsk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere