Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Her er fremtidens miniprojektor du kan have i lommen

Se to helt nye prototyper på nogle virkelig små projektorer, der sagtens kan være i en bukselomme. Den ene har endda batteri og kan vise film uden brug af en computer.

IFA, BERLIN Philips har på den årlige IFA-messe, hvor forbrugerelektronikproducenterne fremviser sine seneste gadgets, taget selskabets seneste bud med på, hvad der skal være fremtidens projektorer.

De to prototyper er begge virkelig små og leverer alligevel et fornuftigt billede. 

Miniatureprojektorene har en lysstyrke på henholdsvis 40 og 80 lumens, en opløsning på 854 gange 480 pixels og en kontrast på 1000:1. Det lyder bestemt ikke af meget sammenlignet med en fuldvoksen projektor.

Men for en projektor, du kan have i lommen, er det nu meget pænt, og du kan trods alt blæse et billede op på 120 tommer - altså lidt over tre meter diagonalt.

Begge modeller har et nyt objektiv, der gør, at du kan stille projektoren fladt midt på et bord, uden at den lyser ned i selve bordet. Det er et stort plus i forhold til de nuværende minimodeller, hvor du først skal finde noget at løfte dem op fra bordet med eller stille dem helt ud til kanten.

Batteri og 2 GB lagerplads

Topmodellen af de to, Philips PPX 2480, har både batteri til to timer og en intern lagerplads på 2 gigabyte, der kan udvides med et SD-kort.

Det betyder, at du kan lægge en film ned på projektoren, tage den i lommen og se den, hvor du vil. Derfor har projektoren naturligvis også en indbygget højtaler i den lille kasse.

Desværre understøtter den kun film i MP4-format, men dog i en opløsning på op til HD1080 - hvilket dog ikke giver meget mening, når opløsningen på billedet kun er 854x480 pixels.

Desuden kommer PPX 2480 med en lille fjernbetjening, og farverne kan indstilles, så de ser rigtige ud, selv om væggen du skyder billedet op på er enten hvid, gul, pink, grøn eller blå.

Simpel projektor til forretningsmanden

Den anden model er noget mere simpel. Philips PPX 2040 er blot en projektor uden batteri, lagerplads og alt det andet.

Men den er nem at bruge. Du kan nemt lige have den i en lomme i din taske med din bærbare computer. Så slutter du den bare til med et USB-stik, hvor både billede og strøm til projektoren går igennem.

Hvis du har brug for at vise simple PowerPoints, billeder eller filmklip fra computeren for folk på farten er den ret genial, men meget mere kan den nok heller ikke bruges til.

For begge modeller gælder det, at du nok ikke skal forvente dig for meget, hvis du ikke har mulighed for at dæmpe lyset i lokalet. Men kan du det, så fremstår billedet faktisk helt okay.

Ifølge Philips er der stadig nogle småproblemer der skal rettes på de to prototyper. Derfor er det endnu uvist, hvornår de kommer på markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere