Artikel top billede

Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu: Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Fem danske top-CIO’er er nomineret til prisen som Årets CIO 2024, som Computerworld, IDC og Dansk IT uddeler 6. juni. Mød dem her.

Fem danske top-CIO’er er med i opløbet om at blive kåret til Danmarks bedste CIO.

Computerworld, Dansk IT og IDC er nemlig klar med listen over de fem CIO’er, som er nomineret til den eftertragtede pris.

Vinderen af Årets CIO træder 6. juni ind i en perlerække af kyndige top-CIO’er, som siden 2006 er blevet udnævnt til Årets CIO.

Fælles for årets kandidater, der er med i opløbet, er, at de alle favner bredt i et komplekst krydsfelt af ledelse, strategi, kunde-fokusering, teknologi og forretning.

Disse elementer udgør tilsammen fundamentet under den helt overordnede og løbende digitale omstilling, som fortsat definerer dagsordenen for alle organisationer og virksomheder.

Intet tyder på, at den udvikling stopper.

For den digitale omstilling er på mange måder et løbende projekt under konstant udvikling, som hele tiden tilpasses og justeres efter nye teknologiske muligheder, skiftende vilkår og skiftende behov.

Sidste år kårede vi CIO i Blue Water Shipping, Susanne Schustin, til prisen. Hun arbejder i dag som CIO i den store franske transportkoncen Ceva Logistics.

Her er de fem nominerede

De fem nominerede til titlen som Årets CIO 2024 er:

- Kasper Tjørntved, Topdanmark

- Martin Wood, Domstolsstyrelsen

- Peter Holmberg, Fiskars

- Rasmus Brogaard Hede, DI

- Thomas Angelius, RambøllHer kan du læse en kort præsentation fra hver af kandidaterne:

Kasper Tjørntved, Topdanmark

Kasper Tjørntved Davidsen har som CIO en 360-graders tilgang til teknologi og fokuserer altid på at skabe resultater for kunder og forretningen med hver teknologisk ændring.

Med et strategisk øje på AI-revolutionen førte Kasper Tjørntved Davidsen Topdanmark til introduktionen af den første generative AI-robot i den danske finanssektor med direkte kundekontakt, hvilket markerede et generationsskifte i kundeengagement via AI.

Kasper Tjørntved Davidsen kombinerer sin dybe forståelse for teknologi, forretningsforståelse og en 'stolt nørd'-identitet for at fremme skabelsen af innovative løsninger i Topdanmark, som gennemgår en omfattende digital transformation for at løfte kundeoplevelsen til nye højder.

Inden jobbet hos Topdanmark var Kasper Tjørntved Davidsen CTO og medlem af koncernledelsen i Nets. Forud for Nets har han en baggrund som CIO og i ledende it-stillinger hos blandt andet transportselskabet Leman og KMD.


Martin Wood, Domstolsstyrelsen

Martin Wood er lykkedes med at skabe succeser og resultater med digitalisering af retsvæsnet.

Han har formået at skabe en it-organisation, som har leveret på store samfundsmæssige digitaliseringsopgaver og har leveret nye systemer til tiden og til budget – og med høj brugertilfredshed.

Martin Wood har i Domstolsstyrelsen skabt en kultur og et arbejdsmiljø, der kan eksekvere i et ambitiøst tempo og konstruktiv atmosfære, så han i samarbejde med medarbejdere, samarbejdspartnere og brugere kan skabe it-løsninger, der kommer samfundet til gode.

Før Domstolsstyrelsen har Martin Wood arbejdet med it hos blandt andet Skat og i Region Hovedstaden.


Peter Holmberg, Fiskars

Peter Holmberg er ansvarlig for IT, Digital, samt Data & Analytics/AI. Han er en del af executive leadership team og refererer til group CEO. Hans grundtanke er, at it skal drive forretning - ikke kun forstå og støtte.

Peter har over tre år re-positioneret it fra en ’ordre-modtager’ til en kommercielt orienteret it og digital organisation, der driver effektivisering, øger toplinjen og forbedrer kundeoplevelsen. It-organisationen har for eksempel været helt central for signifikant vækst i Fiskars Group direct-to-consumer’ kanal.

Undervejs har Peter Holmberg gennemført en omfattende it-transformation, inklusive høstet besparelser, tilført digitale kompetencer, flyttet teknologi i skyen, bygget near-shore, implementeret agile@fiskars, eksekveret og skaleret Advanced Analytics/AI use cases – samt etableret et inspirerende arbejdsklima med fokus på medarbejderen og gruppens succes.

Før Fiskars Group har Peter været CIO i henholdsvis Pandora og GN Store Nord. Og før da har Peter Holmberg siddet i senior roller i ISS, Carlsberg samt A. P. Møller Mærsk. Han vandt Årets CIO i 2020.


Rasmus Brogaard Hede, DI

Rasmus Brogaard Hede har siden sin ingeniøruddannelse, sidst i 1990'erne, arbejdet med it-understøttelse af virksomheders værdikæder.

Først som it-konsulent, som leder i industrien og dernæst mange år som management konsulent og COO. De seneste otte år har Rasmus Brogaard Hede dedikeret sin karriere til forretningsudvikling gennem digitalisering som CIO - senest i DI.

De sidste fire år der derfor brugt på at optimere og effektivisere Dansk Industris digitale fundament for at være i stand til at varetage kerneydelsen, at udvikle Danmarks erhvervsliv direkte igennem medlemmerne.

Rasmus Brogaard Hede har før DI blandt andet arbejdet som Head of Global IT and Digital Transformation for Georg Jensen og som COO for Valcon Business Development.


Thomas Angelius, Rambøll

Thomas Angelius har som CIO transformeret Rambølls it til at være en digital partner for forretningens vækst og succes.

It-organisationen og -teknologierne er moderniseret til en skalerbar platform for fremtidig vækst. Standardisering og strømlining har frigjort ressourcer til investering i AI og digitalisering.

Han sidder med i virksomhedens øverste ledelse og sikrer, at it og data altid tænkes ind som mulighed for både kunder og kolleger.

Thomas Angelius er en leder, som stiller sig i spidsen for, at bæredygtighed og mangfoldighed er med til at skabe an attraktiv arbejdsplads.


Husk: Er du CIO eller i en tilsvarende stilling skal du sætte kryds i kalenderen 6. juni hvor vi fra klokken 14:00 kårer vinderen på BLOX midt i København.

Læs mere om programmet på den spændende dag og om hvordan du tilmelder dig her


Her er listen med de tidligere års vindere af Årets CIO i Danmark

Læs om CIO'erne og deres arbejde herunder: