Test: Lej film mens du er på farten

Det er overraskende nemt at leje film direkte på mobilen eller tablet-pc'en, så du er sikker på at have underholdning lige ved hånden. Vi har testet HTC's videoudlejningstjeneste Watch.

Test: Lej film mens du er på farten

Anmeldelse: HTC Watch er den taiwanske mobilproducents bud på en videoudlejningstjeneste, der skal give dig underholdning på farten.

Tjenesten er integreret i HTC's nyeste produkter, og dermed er du kun et par klik væk fra at leje eller købe film.

Vi har testet videoudlejningstjenesten Watch på HTC Flyer, som er det taiwanske firmas bud på en tablet-pc i syv tommer størrelse.

Tjenesten er dog også tilgængelig på mobiltelefoner som HTC Sensation.

Østeuropæisk supermarked

HTC Watch finder du i menuoversigten på din mobil eller tablet-pc, og den er afbilledet som et klaptræ. Klik på ikonet og videotjenesten ruller ind over skærmen.

Umiddelbart er udvalget af film fortsat ikke prangende, og da vi testede, havde vi mulighed for at vælge mellem cirka 60 film.

Ambitionen er dog, at HTC Watch skal fyldes op med over 1.000 film.
Lige nu er det dog som at vade ind i et østeuropæisk supermarked i de betongrå 1980'ere.

Det er ikke ligefrem de nyeste blockbustere, som kan hives ned fra hylderne, og du må nøjes med titler som The Hit List, Sniper: Reloaded og Lakeview Terrace.

Siger det dig ikke noget? Så er det nok, fordi de ikke er specielt fantastiske og ikke er blevet fundet værdige til fremvisning i danske biografer.

De mange b-film, der præger HTC Watch, har ikke overraskende fået virkelig elendige karakterer, hvis du eksempelvis lægger vejen forbi Internet Movie Database (IMDB.com).

Det er dog ikke alt, som er noget værre skrammel.

Vi faldt over den geniale film Snatch, som er en ældre, men stærkt underholdende gangster-komedie. HTC Watch byder også på The Social Network, Machete og Salt, men overordnet set er udvalget af nyere blockbustere stærkt begrænset. 

Der er øvrigt ingen tvivl om, at videotjenesten er i sin spæde opstart.

Derfor er det også muligt at støde på spøjse oversættelsesfejl som kategorioversigten, der byder på Komedie, Drama, Skræk og..."Handling". Det burde nok være action, da de fleste film må siges at indeholde en eller anden form for handling.

Hurtig download af film

På en hurtig Wi-Fi-forbindelse tager det omkring 10-20 minutter at downloade en film, der eksempelvis fylder 1,5 gigabyte.

Videotjenesten er så smart strikket sammen, at du ikke behøver at downloade hele filmen, før den kan sættes i gang.

Det vil især gøre den utålmodige seer glad. 

Det er muligt både at leje og købe film. Enkelte film kan du både leje og købe, mens det med andre kun er muligt at købe dem.

Det er lidt ærgerligt, hvis det er en film, som du kun har tænkt dig at se én gang. 

Prisen på lejefilm er typisk 39 kroner, mens købefilm har et prisskilt på omkring 129 kroner. Det er ikke ligefrem vanvittigt billigt, hvis der sammenlignes med videoudlejning fra fysiske butikker eller onlinetjenester. 

Til gengæld kan du glæde dig over, at filmene har danske undertekster.

På en af de film, som vi så i testperioden, var underteksterne dog placeret så uheldigt, at når der var to tekster, som fyldte to linjer, forsvandt den nederste linje helt ud af skærmen. Men generelt fungerede det fint. 

Når du lejer en film og downloader den til din tablet-pc eller smartphone, har du en frist på 30 dage til at sætte den i gang.

Når du første gang trykker play, har du 48 timer til at se den færdig - eller igen og igen, hvis du synes, den er genial.

Det vil sige, at du kan tanke en håndfuld film hjemmefra og tage dem med på ferie. Det er især praktisk, hvis du skal på ferie et sted, hvor Wi-Fi-forbindelsen er stærkt begrænset eller ikke-eksisterende. 

Bedre end dvd-kvalitet

Afspilning af filmene foregik fuldkommen gnidningsfrit, da vi testede. Der var ingen hak eller pludselige udfald. Lyden var glimrende, og generelt var HTC Watch utrolig nem at betjene. 

Filmene vises i en opløsning på 960 gange 540 pixel, hvilket er lidt højere end dvd-kvalitet, men mindre end HD-kvalitet.

På HTC Flyers syv tommer skærm så det ganske fornuftigt ud, og der var ingen umiddelbar slør ved action-sekvenser.
 
Det er muligt at få sendt filmen over på din fladskærm via et micro-USB til HDMI-kabel.

Det er dog ikke et kabel, der følger med eksempelvis HTC Flyer, og derfor skal du have dankortet frem, hvis du vil udnytte den mulighed.

Vi havde i testperioden desværre ikke mulighed for at prøve denne funktion. 

Alt i alt skal HTC have kredit for sit initiativ med HTC Watch, der giver ejere af mobiler og tablet-pc'er fra HTC mulighed for på nem vis at se film på farten - og endda med danske undertekster.

HTC trænger dog til at få opdateret sin videotjeneste med en masse nyt indhold, og der skal ryddes ud i fejloversættelser i menuen og problemer med undertekster. Men som en ekstra service er HTC Watch et udmærket produkt, der gør din mobil eller tablet-pc fra HTC langt mere underholdende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere