Artikel top billede

Digitalt tv kan blive en strømsluger

Det nye digitale tv-signal kan blive en strømsluger. Se hvordan du undgår at lade boksen tære på tegnebogen og miljøet.

Cirka 500.000 danskere skal stadig investere i ny elektronik for at kunne modtage det nye digitale tv-signal i år. Det er en skjult miljøudfordring.

For hvis de køber billigt og umærkede settop-bokse, så kan strømforbruget være meget højere, end det bør være, mener Elsparefonden. Hvis ingen følger fondens sparetips, så kan klimabelastningen som følge af de nye digitale modtagere blive over 12.000 ton C02. Det samme som det samlede el-forbrug i Vallensbæk Kommunes husstande om året.

”Selvfølgelig er forbrugerne nødt til at anskaffe sig det nødvendige digitale udstyr. Men samtidigt skal vi bremse udledningen af CO2 i naturen. Netop nu står vi i en situation, hvor en meget stor gruppe forbrugere kan forhindre udledningen af mange tusinde ton C02 ved at gå efter modtagere med Elsparemærket. Det skal vi udnytte,” siger direktør i Danmarks Naturfredningsforening, René La Cour Sell.

Samme opfordring kommer fra Det Økologiske Råd.

Elsparefonden har undersøgt de modtagere, som er tilgængelige på det danske marked, og her kan en ret stor forskel noteres. Ikke mindst fordi at mange at apparaterne er tændt døgnet rundt, og andre kan gå på standby. Det betyder, at de værste modtagere kan bruge fire gange så meget strøm som en strømbesparende.

Ifølge fonden kan det også være en idé at købe tv med indbyggede digitale modtagere. Dem har Elsparefonden dog ikke foretaget specielle afmålinger af. Elsparefonden gentager også sit tidligere omdiskuterede tip om, at det kan være en god idé at slukke elektronisk udstyr om natten.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere