Klumme:: Topledere i IT-branchen spilder tiden?

Tænk hvis al den tid, der bruges på dårlige undskyldninger krydret med endeløse rækker af power point slides, blev brugt på at udtænke nye forretningstiltag og aktiviteter.

Alle, der sidder i salg og salgsledelse i IT branchen, kender til den enorme nervøsitet, der ligger i at skulle fremlægge sit forecast eller være til business review, hvor tallene ikke lever op til budgettet. Nervøsiteten dæmpes med mængden af power point slides, der forsøger at anskueliggøre efterslæbet i et bedre lys. Typisk er efterslæbet proportionalt med antallet af slides. Med andre ord man kan altid se, hvem der er mest bagud på antallet af power point slides.

Typisk er resultatet af en »Jeg er viiiiiildt bagud«-præsentation, at den skyldige bliver bedt om at lave en plan for at rette op på efterslæbet. Denne plan: Close the gab plan, Back on track plan eller hvad sådanne planer kaldes, udarbejder den skyldige alene, sikkert i de sene nattetimer, og der kommer sjældent noget som helst ud af det.

Dette kan gentage sig uge for uge, måned for måned, ja år for år. Det foregår på alle planer fra sælger til salgschef, fra salgschef til salgsdirektør, fra administrerende direktør til bestyrelse. I internationale it-virksomheder er der endnu flere niveauer, hvor mængden af ubrugelige dårlige undskyldnings power point slides håber sig op i stakkevis, medfølgende timevis af velformulerede undskyldnings-taler typisk udført af velklædte mænd i dyre jakkesæt.

Tænk hvis alle disse ressourcer blev brugt på forretningsudvikling, tid brugt på i samarbejde at udtænke nye forretningsideer, åbne nye segmenter og markeder, lave kreative markedsføringstiltag, udvikle medarbejdere, afholde kundemøder.

Ja, tænk tanken, hvordan dit golfhandicap så ud, hvis du havde brugt al den tid, du som leder har hørt på ubrugelige dårlige undskyldninger, på golfbanen.

Tænk hvis den gentagende nedslidende angst og nervøsitet over at skulle fremlægge dårlige undskyldninger, blev vendt, til en dirrende forventningsfuld spænding over at skulle fremlægge alle sine gennemtænkte kreative løsningsforslag, til at glæde sig til at modtage ros og feedback. Hvad vil det gøre ved medarbejderens motivation, arbejdsglæde, og i sidste ende ved virksomhedens resultat?
Hvorfor handler tilsyneladende intelligente IT ledere i store biler og flot tøj, sig så åbenlyst tåbeligt?

Fordi de føler sig ansvarlige.

De er ansvarlige for at leverer de resultater, budgetter, de har fået udstukket, og de bliver ofte fyrstelig belønnet for dette ansvar. Når resultaterne ikke opnås opstår frustrationen. De har ikke levet op til ansvaret, og de føler sig nødsaget til at vise handlekraft i form af at placerer ansvar. De starter således processen med den endeløse række af dårlige undskyldninger. En proces, der alene er bagudrettet, reaktiv, og som ender med en stor pose skyld alle involverede kan gå og slå sig selv og andre oven i hovedet med.

Hvis lederen i stedet følte sig ansvarlig for sine handlinger, ville fokus blive rettet fremad. Fokus vil være proaktivt, kreativt, og udviklende, og have en positiv direkte indflydelse på opnåelse af virksomhedens fremadrettede resultater.

Hvor længe har du tænkt dig som leder at spilde tiden på dårlige undskyldninger?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere