Artikel top billede

Pilen peger på Telenor efter TDCs køb af Onfone

Kampen om det danske telemarked spidser til, siger teleanalytiker John Strand, som forudser, at den klassiske salgsmodel for teleydelser gennem forhandlere vil komme yderligere under pres.

Med TDCs køb af Onfone rykker telemarkedet nærmere en nødvendig konsolidering. Det siger teleanalytiker John Strand, som mener, at opkøbet i første omgang lægger et økonomisk pres på Telenor, som nu mister en væsentlig del af trafikken på sit mobilnet.

»Det her vil udløse den konsolidering, som der er behov for på det danske marked. Hvem der køber hvem er et åbent spørgsmål, men bundlinien er, at der ikke er plads til fire mobilnet på det danske marked,« siger John Strand og henviser til, at alene regnskabstallene fra Telenor og Telia i sig selv er et bevis for, at en konsolidering er nødvendig.

Han forudser, at en af de fire tilbageværende teleudbydere, som udover TDC, Telenor og Telia også omfatter selskabet »3«, vil forsvinde fra det danske marked indenfor det næste år.

»TDCs køb af Onfone er det værste, der kunne ske for Telenor, som i de seneste to kvartaler kun er blevet reddet af den trafik, som Onfone har skaffet på deres net,« påpeger John Strand.

Ved offentliggørelsen af nyheden om Onfone-købet sagde TDCs koncerndirektør Henrik Poulsen, at han var overrasket over at få tilbuddet om at købe Onfone. Men ifølge John Strand er der snarere tale om, at TDC reelt er kommet Telenor i forkøbet.

»Henrik Poulsen har snuppet Onfone for næsen af Telenor. Så må vi se, hvilke konsekvenser det får for Telenor, at de har takket nej til Onfone.«

Udviklingen er samtidig endnu et skridt væk fra den klassiske salgsmodel, hvor salg af telefoner, abonnementer og bredbåndsforbindelser bliver solgt som pakkeløsninger gennem forhandlere. Den model vil ifølge John Strand komme yderligere under pres efterhånden som stadig flere teleydelser bliver købt og betalt over nettet. Som eksempel på den udvikling peger John Strand på, at Telenor for nylig opsagde sit samarbejde med Telekæden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere