Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

REDAKTØREN MENER:: Er der en dansk vej?

Som vi beskriver i dette nummer af CRN, føler mange forhandlere, at certificeringspresset fra producenterne har nået en øvre grænse.

Kravene er blevet skærpet over de seneste par år. Producenterne kræver, at flere og flere ansatte er certificeret for at forhandlerne kan beholde deres partnerstatus.

Der er ingen tvivl om, at viden er godt. Forhandlere skal vide noget om, hvad de sælger. De skal vedligeholde deres viden, for at sikre, at deres kunder får de bedst mulige løsninger. Viden handler også om fremtidssikring.

Men er viden noget, der kun er plads til hos store forhandlere. For hvis man gransker de øgede certificeringskrav, så handler det også om, at producenterne kræver, at forhandlerne har flere og flere personer med certificeringer, før forhandlerne kan få deres certificeringer.

Og det er måske at skyde over målet og et udtryk for at producenterne i et stadigt mindre grad evner at tage et individuelt hensyn til det danske marked.

Det kan nogle gange virke som om, at de danske landekontorer i højere grad går op i at smække hælene sammen overfor deres - ofte amerikanske - bagland, end rent faktisk at forholde sig til, hvordan det danske marked er skruet sammen.

Den amerikanske »stort er godt - større er bedre«-filosofi synes i hvert fald at have medvind, når man ser på de krav, der stilles til forhandlernes certificeringer.

Men er det godt? Er det ikke lige så vigtigt, at have forhandlere, der er på niveau med deres kunder. Det danske marked er et SMB-marked. Endda med en kraftig overvægt af selskaber i bunden af segmentet – i hvert fald i forhold til antal ansatte. For ser man på teknologi-brug, så er vi da vist stadig godt med - ikke?

Når det er sagt, så må forhandlere også gribe i egen barm og erkende, at de har et behov for at blive opdateret - og måske i øget grad ty til samarbejde med kolleger, når egen ekspertise ikke slår til. It er stadig et spørgsmål om opdateret viden. Ellers overflødiggør man sig selv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere