Aviser er skuffede over Apple

Medier mødtes i sidste uge for at diskutere Apples nye betingelser. De er frustrerede, men håber at Apple kommer på bedre tanker.

"Frustreret, optimistisk, realistisk, uafklaret..."

Sådan er overskriften i en samlet udmelding fra de medier, der i sidste uge var samlet i London for at diskutere Apples nye priser og betingelser. De 60 medlemmer af brancheforeningen INMA, deriblandt en repræsentant fra danske Morgenavisen Jyllands-Posten, har samlet deres tanker i dette dokument.

Branchen er frustreret, fordi Apple stadig kun har udmeldt sine planer i en pressemeddelelse. Der er mange uklarheder i den kortfattede udmelding fra Steve Jobs tidligere på ugen.

De samme medier er dog også optimistiske, fordi iPad'en blot har skabt den første succesfulde markedsplads til tabletindhold. Der vil forhåbentlig komme mange andre.

Men de er realistiske og siger, at de ikke vil forlade Apple markedsplads, fordi det er der, at kunder er i øjeblikket.

Men avishusene sidder trods alt tilbage med en uafklaret og usikker følelse, fordi de forhandler med den pt største spiller på markedet. Apple.

Platformen er for dyr

Mødet var sat i verden for at diskutere Apples beslutninger, men også for at overveje alternative betalingsmodeller på andre platforme og muligheden for at omgå Apple og andre mellemmænd, som vil redigere i det indhold, aviserne publicerer. For eksempel ved at fokusere på HTML5 i stedet for apps.

De deltagende personer er taget hjem med fire punkter, som der især skal fokuseres på i fremtiden. For det første i forhold til censur. Her vil brancheforeningen opfordre Apple til at lempe sin censur og sidestille sine betingelser med den ytringsfrihed, som findes i de europæiske stater. Et punkt der blandt andet har holdt Ekstra Bladets Side 9-pige væk fra iPad'en

For det andet vil foreningen opfordre Apple og de andre teknologivirksomheder til at skabe åbenhed omkring krav og platforme. Hvis der kan skabes enighed om anvendte frameworks, så vil det kunne gøres hurtigere og biligere at udvikle nye digitale medier.

Et trejde punkt er, at medierne forventer en direkte relation til kunderne (deres kontaktinformationer, demografi osv.), selv om Apple eller andre selskaber træder ind som mellemmænd.

Et sidste punkt er et krav om en fair fordeling af indtægten. Apple bør have respekt for, at markedet stadig er i sin vorden:

"Vores virksomheder har simpelthen ikke råd til at investere i ny teknologi, nye produkter eller services, når selve platformen kræver 30 procent af indtægten. I Europa kan det reelt betyde en andel på 50 procent efter skat."

På mødet blev både Apple og Google dog også rost af mediemændene som forgangsmænd i forhold til at skabe gode forbrugeroplevelser. Noget som branchen gerne vil lære af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere