It-profilen: Lyst til kreativitet og innovation er særkende for it-branchen

Denne uges it-profil er Jakob Schou Meding, der er administrerende direktør for Norriq Danmark. Hvis han ikke skulle være dirketør i Norriq ville han gerne arbejde med børn, som han mener deler den begejstring og kreativitet, som it-branchen er præget af.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Jeg holder mest af de mennesker, jeg har mødt og haft fornøjelsen af at arbejde sammen med: Kolleger, partnere og kunder. Jeg oplever, at der er en udbredt passion i branchen for innovation, for at ville lykkes, gøre noget ekstra og få tingene til at ske. Samtidig er det spændende at være en del af en branche, der berører så mange facetter af vores liv, både professionelt og på hjemmefronten. Der er ikke noget, jeg "mindst" kan lide ved it-branchen. Dog har vi en opgave med at styrke vores image generelt over for de yngre generationer og vise mulighederne for spændende karrierer i Danmark og resten af verden.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
At lykkes både professionelt og privat på samme tid. Min professionelle karriere har sendt mig verden rundt og tilladt mig at løse spændende opgaver sammen med mennesker fra mange forskellige lande.

Og hvad er du mindst stolt af?
Jeg er ikke stolt af, at jeg nogle gange har trukket meget store veksler på hjemmefronten for at lykkes med en opgave.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Jeg kan ikke sætte navn på én person. Der er et persongalleri omkring det gamle Damgaard Data, der generelt har betydet meget for de muligheder, jeg har fået, og de valg jeg har truffet.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg ville være administrerende direktør for Norriq Danmark - det er det helt rigtige job på det helt rigtige tidspunkt.

Hvad laver du om 10 år?
Norriq er om 10 år en global virksomhed, og jeg er sikker på, at jeg har mulighed for at udvikle mig inden for vores koncerns rammer, og at vil have en nøgleposition på det tidspunkt også.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Investere i at coache start-up-virksomheder. Alternativt noget med børn og sport. Hos børn finder du også den begejstring og lyst til kreativitet og innovation, som er et særkende for vores branche.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Udviklingen i vores branche, og i it-teknologier generelt, går virkelig stærkt. I en virksomhed som Norriq skal vi til stadighed forstå at forny os og forstå den værdi, vi kan tilføre vores kunder - og så gøre det. Jeg vælger ikke at se det som en trussel, men som en mulighed. I den sammenhæng er det også kritisk, at vi som branche forstår at tiltrække den helt rigtige talentmasse.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Så ville jeg arbejde for at gøre Danmark til verdens førende it-nation, det er den måde, Danmark skal klare sig på og gøre en forskel i den globale konkurrence.

Hvordan takler du arbejdspres?
Struktur, fokus, indsats og godt humør.

Hvordan kobler du af?
Sport - løb, cykling eller svømning. Jeg begyndte for tre år siden at cykle på arbejde 2-4 gange om ugen, og det har indtil nu giver mig omkring 15.000 kilometer i benene.

CV:
2008-: Norriq Danmark: Administrerende direktør
2004-2008: Salgs- og marketingdirektør, Microsoft Dynamics
2003-2004: Forhandlerchef for software, Microsoft Europa
2002-2003: Salgsdirektør, Microsoft Dynamics, Tyskland
1999-2002: Projektleder, Damgaard & Navision
1998-1999: Sælger, Damgaard Danmark
1995-1997: Direktionssekretær, Vejdirektoratet
1989-1995: Cand.merc.int, Copenhagen Business School




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere