Artikel top billede

HP maner al tvivl i jorden: Vi afliver ikke HP-pc'en

HP's nye topchef, Meg Whitman, er helt klar i spyttet: HP's pc-forretning skal hverken sælges eller lukkes.

HP har efter flere måneders usikkerhed besluttet sig for at droppe salget af sin pc-division, der er en af verdens største.

Selskabet har afsluttet sin "gennemgang af strategiske alternativer," som det hedder i en udsendt pressemeddelelse og har på denne baggrund besluttet, at pc-divisionen alligevel ikke skal sælges.

"Efter vores analyse står det klart, at den bedste løsning for både kunder, partnere og aktionærer er at beholde PSG (pc-divisionen Personal Systems Group. Red) inde i HP," lyder det fra Meg Whitman.

Fyret på gråt papir

Hun tiltrådte fornylig som topchef for HP, efter forgængeren, den tidligere SAP-chef Leo Apotheker, blev fyret på gråt papir efter under et år i chefstolen. Det kan du læse mere om her.

Det regnes for givet, at netop Leo Apothekers udmelding om, at HP overvejede at sælge sin pc-division, var et af de udslagsgivende argumenter for at fyre ham.

Udmeldingen skabte nemlig stor usikkerhed om hele HP's fremtid, da pc-forretningen i selskabet er et af verdens allerstørste.

Samtidig traf Leo Apotheker en række andre beslutninger med omfattende konsekvenser. Dem kan du læse mere om her.

Sammenhængskraft

Ifølge HP har den strategiske gennemgang af pc-forretningens fremtid blandt andet ført til en erkendelse af, at pc-divisionen bidrager i meget stor grad til HP's samlede brand samt til den samlede værdi, som kunderne henter på HP's produkter.

"Det bekræfter HP's forretningsmodel og den værdi, der er i den for kunder og aktionærer. PSG er en central del af HP's strategi," meddeler selskabet.

Al balladen om HP's pc-division skyldes, at alle de store it-selskaber som IBM, Dell, HP og andre bevæger sig mere og mere over mod det lukrative service-marked og væk fra hardware-konsum-markedet, der er præget af benhård konkurrence og bittesmå indtjeningsmarginer.

IBM besluttede for flere år siden at sælge sin pc-forretning til kinesiske Lenovo, mens Dell fornylig garanterede, at pc-forretningen fortsat vil være central for selskabet, selv om det bevæger sig over i service-markedet.

Dette skyldes synergi-effekter, brand-værdi og sammenhængskraft, har Dell oplyst.

Læs også:

HP helt bimmelim: Sejler rundt i øst og vest

Derfor vil HP stoppe med at bygge pc'er

HP forsøger at berolige nervøse danske partnere

HP dropper TouchPad - milliarder ud med badevandet

HP fyrer Leo Apotheker - ny topchef ansat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere