Artikel top billede

Årets it-fuser vader i popularitet

Kritiseret og udskældt. Men danskerne er vilde med NemID.

NemID har fået en hård fødsel med nedbrud, sikkerhedsproblemer og en titel som årets it-fuser 2010. Men danskerne har alligevel taget godt i mod den nye elektroniske signatur-løsning.

Det viser en tilfredshedsundersøgelse, som DanID selv har fået lavet.

I undersøgelsen blev der spurgt: "Er du tilfreds med NemID?" 90 procent af svarene falder i kategorierne "tilfreds, lidt tilfreds/meget tilfreds). 30 procent svarer i den højeste kategori, at de er "meget tilfredse". Se billedet.
Det er en fremgang fra sidste år, hvor kun 75 procent var "tilfredse" og 18 procent var "meget tilfredse".

Tilliden til NemID ligger forholdsvist højt niveau. 70 procent mener, at NemID er en sikker digital adgang.

Forhindrede ikke netbankindbrud

DanID og NemID slikker ellers i øjeblikket sine sår efter vellykkede indbrud i danske netbanker, hvor tilliden til NemID netop blev misbrugt ved at lave falske hjemmesider med den velkendte sign-on-boks og stjæle kodeord fra uforsigtige brugere i realtime.

Muligheden for at misbruge NemId kan måske blive større i fremtiden.
Flere og flere firmaer og offentlige institutioner er nemlig begyndt at anvende NemID. Ud over bankerne, der var de første til at anvende NemID har for eksempel 218 private virksomheder indgået en aftale om at bruge NemID som logon på deres hjemmesider.

Brugen af NemID på andre hjemmesider end netbanker og offentlige myndigheder er fordoblet fra 2010 til 2011. Fra 18 procent sidste år. Til 34 procent i år.

Mediebureauet MEC, der har lavet undersøgelsen, har spurgt 1500 personer over 18 år. 99 procent af dem svarede, at de kender til NemID.
Det er 4. gang, at tilfredshedsundersøgelsen bliver lavet siden starten i 2010. NemID har i dag 3,4 mio. brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere