Artikel top billede

Den 23-årige amerikanske soldat, Bradley Manning, kan snart se frem en egentlig retssag, efter han har siddet 560 dage i fængsel - heraf 250 dage i isolation. Foto: Skærmdump fra YouTube.

Wikileaks-sladrehank bliver stillet for militær domstol

23-årige Bradley Manning skal snart for en militær domstol, hvor han blandt andet er anklaget for at have lækket en kvart million fortrolige dokumenter til Wikileaks.

Den amerikanske soldat Bradley Manning kan efter halvandet års ophold i Hotel Gitterly se frem til at skulle stå foran en dommer i militær retssag den 16. december.
 
Bradley Manning er anklaget for at være manden, der lækkede fortrolige diplomatiske og militære dokumenter til sladrehanks-tjenesten Wikileaks, hvilket førte til hans arrestation i juli 2010. 
Soldaten med det blakkede rygte skal den 16. december ind til en såkaldt Artikel 32-høring i Fort Meade, Maryland, hvilket betegnes som det første skridt ind i en egentlig krigsret, der kan ende med livstidsfængsel for den 23-årige soldat.
 
Det skriver The Telegraph.
 
Flere dokumenter i spil
Retssagen i Maryland bliver således det første spadestik i sagen, hvor han er anklaget for at have hjulpet fjenden ved at overrække whistleblower-tjenesten Wikileaks omkring 250.000 dokumenter i en sag, der senere blev kendt verden over som Cablegate.
 
Derudover er Bradley Manning blandt andet anklaget for at have lækket optagelser af et siden berømt og berygtet amerikansk luftangreb i Baghdad den 12. juli 2007, hvor to Reuters-journalister og flere civile umiddelbart blev dræbt efter et uprovokeret angreb.
 
Afsløringen af Bradley Manning kom efter en chat den 20. maj 2010 med en tidligere hacker, Adrian Lamo, hvor Bradley Manning ifølge hackeren afslørede, at han lå inde med de mange kontroversielle dokumenter og havde lækket dem til Wikileaks.
 
Undervejs mod retssagen har anklageren droppet at få Bradley Manning dødsdømt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere